0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM kortbane, lørdag finaleafsnit: Rikke Møller Pedersen 1/100 sekunder fra bronzemedaljen lørdag aften

18-12-2010

Af: 21

I svømning er det i den grad de små marginaler, der afgør, hvordan det endelig udfald bliver. Det mærkede danske Rikke Møller Pedersen på egen krop lørdag aften da hun svømmede finale i 100 m brystsvømning ved VM på kortbane i Dubai.
Her sluttede svømmeren fra Frem/NTC som nummer fire i tiden 1.04,80 blot 1/100 sekunder fra bronzemedaljen. Så kan det ikke blive meget mere spændende. 1/100 sekunder svarer omregnet i afstand til halvanden centimeter – så meget foran var svømmeren på tredjepladsen.
Et virkelig stærkt løb af Rikke Møller Pedersen i en tid, som er Rikkes hurtigste på denne distance efter at være gået tilbage til de ”gamle” dragter i 2010. Trods den ærgerlige fjerdeplads var det, takket være den forrygende tid, en superglad dansker, der kom op af kortbane-bassinet i Dubai.
Med Rikkes præstation i dag er der nu lagt op til en meget spændende konkurrence i morgen, søndag, på den dobbelte distance – 200 m brystsvømning.

Medaljefordelingen i lørdagens 100 m brystsvømning finale blev som følger:
Guld til Rebecca Soni, USA, i tiden 1.03,98.
Sølv til den australske svømmer, Leisel Jones, i tiden 1.04,26
Bronze til Kinas Liping Ji i tiden 1.04,79.

Eftermiddagens anden danske deltager, Jeanette Ottesen, svømmede en flot 100 m butterfly semifinale i tiden 56,74. KVIK Kastrup svømmeren slutter her på en samlet femteplads og er dermed sikkert videre til finalen, som svømmes søndag eftermiddag.
Her bliver der igen kamp om medaljeplaceringerne, og spændende bliver det set med danske øjne, idet det forlyder fra VKM-lejren, at Jeanette ikke svømmer sig helt ud i lørdagens semifinale, men derimod bestemt synes at have mere at byde ind med i søndagens finale.

Se alle resultater på www.omegatiming.com

I morgen, søndag, er sidste konkurrencedag i Dubai. Her kan vi i indledende afsnit, som begynder klokken 07.00, glæde os til at skulle følge Rikke Møller Pedersen i 200 m brystsvømning. I samme afsnit kan vi også glæde os til at skulle følge Pernille Blume, Birkerød/Sigma/NTC, i 200 m fri. Her skulle Lotte Friis oprindeligt også have været med til start, men her er det blevet besluttet at trække Lotte fra løbet.

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160. Al pressekontakt til holdet bedes ligeledes ske via elitechefen.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger