0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM på kortbane: De danske svømmere på plads i Dubai

14-12-2010

Af: 21

Med kun én dag til start på Verdens Mesterskaberne på kortbane er det danske hold godt på plads i Dubai.

VM på kortbane afholdes for tiende gang og forventes at have mere end 1.000 svømmere fra 140 lande til start. Stævnet afvikles i en imponerende og helt nybygget indendørs-svømmehal med plads til 7.000 tilskuere. I alt vil der være 40 VM-medaljesæt at kæmpe om over de fem stævnedage fra onsdag til søndag.

Det danske hold på seks svømmere melder alt klart og parat forud for starten onsdag morgen.

Det danske hold til VM på kortbane:
Lotte Friis, Allerød/Sigma/NTC
Rikke Møller Pedersen, Frem/NTC
Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup
Mads Glæsner, VI39/VAT/NTC
Pernille Larsen, West Swim Esbjerg/ESE
Pernille Blume, Birkerød/Sigma/NTC

Trænere:
Paulus Wildeboer, landstræner
Per Holmquist, holdtræner, KVIK Kastrup

Målsætning om fem – seks finaler og en - to medaljer
Der er primært finaleforventninger til Jeanette Ottesen, Mads Glæsner, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis og som en outsider også damernes 4 x 100 medley holdkap.

Den samlede målsætning for stævnet er at opnå deltagelse i fem - seks finaler og at kunne vende hjem med en eller to VM-medaljer.

Det danske hold fik søndag aften udleveret en foreløbig startliste, hvor det er synligt hvilke af de danske svømmeres konkurrenter, der forventes at stille til start. En startliste der dog er foreløbig indtil aftenen før stævnet starter, hvor de sidste afmeldinger skal være arrangørerne i hænde.

Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, maner til forsigtighed med at spå om de danske muligheder ud fra startlisten. Det gør han af flere grunde. - Først og fremmest er startlisten denne gang en blanding af tider opnået både med og uden de hurtige, men nu forbudte, konkurrencedragter. De danske svømmere er i overvejende grad tilmeldt med tider opnået i de hurtige konkurrencedragter. Derudover vil der forekomme afmeldinger, der kan påvirke resultatperspektivet for det danske hold, udtaler elitechefen.

Her tænker elitechefen eksempelvis på Jeanette Ottesens dilemma med at skulle prioritere mellem 100 m fri og 50 m butterfly samt 100 m butterfly og 50 m fri. Løbene er ret uheldigt placerede i forhold til Jeanettes muligheder for at kunne svømme alle fire løb optimalt.

Program og resultater
VM på kortbane forløber i perioden onsdag, den 15. december – søndag, den 19. december. Hver dag svømmes der indledende afsnit klokken 10.00 lokaltid (klokken 07.00 dansk tid) og finaleafsnit klokken 19.00 lokaltid (klokken 16.00 dansk tid). Dog begynder finaleafsnittet onsdag først klokken 19.30 lokaltid (klokken 16.30 dansk tid).

En oversigt der dag for dag viser de danske svømmeres VM-løb kan downloades her.

Alle resultater og livetiming kan følges via www.omegatiming.com 

Under VM på kortbane bedes al pressekontakt til holdet rettet til elitechef Lars Sørensen der er med holdet i Dubai. Lars Sørensen kan kontaktes på mobil: 2920 6160.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger