0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Frivillige slipper for tilsyn

07-12-2010
Frivillige skal ikke udfylde et skema om arbejdsmiljøet i deres forening. Spild af kræfter, siger minister.

Af: 21

Mandag, den 6. december kunne man læse og høre i medierne, at Beskæftigelsesminister Inger Støjberg er gået ind i sagen om Arbejdstilsynets besøg hos foreningerne.
Beskæftigelsesministeren udtaler, at: - Frivillige kan ånde lettet op, for de skal alligevel ikke bruge tid på papirarbejde. Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) vil lade de mange danskere, der arbejder frivilligt i foreninger, slippe for at udarbejde en såkaldt APV (arbejdspladsvurdering).

- Det er spild af tid og kræfter, så det vil jeg ikke være med til, siger Inger Støjberg, og fortsætter: - Vi har en lang tradition for frivilligt arbejde i blandt andet idrætsforeningerne, og det er der mange børn og unge, som har stor glæde af. I den forbindelse tror jeg ikke, at faren for at man som lilleputtræner får en fodbold i hovedet, er noget stort problem.

Dansk Svømmeunion ser positivt på udmeldingen fra beskæftigelsesministeren
- I Dansk Svømmeunion ser vi frem til, at loven bliver ændret, udtaler direktør Pia Holmen og fortsætter: - Vi får mange henvendelser fra vores klubber, efter at de har haft besøg af Arbejdstilsynet. Svømmeklubberne står uforstående overfor at skulle udarbejde arbejdspladsvurderinger og etablere en sikkerhedsorganisation. Svømmeklubberne er ledet af frivillige personer, og det vil være at lægge et unødigt bureaukrati ned over de frivillige, som i forvejen bruger deres fritid på arbejdet i foreningerne, slutter direktør Pia Holmen.

Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger