0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk deltager vinder de Nordiske Mesterskaber i udspring for seniorer på et meter vippen

04-12-2010
Sidste gang en dansker blev Nordisk Senior Mester i udspring var helt tilbage i 1982. Det ændrede 18-årige Daniel Klein ved i dag. TILLYKKE Daniel med den dugfriske nordiske sernior-mesterskabstitel på et meter vippen.

Af: 21

Ved weekendens Nordiske Mesterskaber og Nordiske Junior Mesterskaber i udspring i Eriksdalsbadet i Stockholm, Sverige, har danske Daniel Klein i dag, lørdag, leveret så stærke præstationer, at det resulterede i guld og dermed nordisk mesterskabstitel. 

18-årige Daniel Klein, som ved disse mesterskaber stiller op ved både junior- og seniorkonkurrencerne, formåede i dag, lørdag, i hård konkurrence med både tidligere VM- og OL-deltagere, at vinde seniorernes konkurrence på et meter vippen. Således er Lyngby-springeren Daniel Klein nu Nordisk Mester på herrernes et meter vippe. Et virkelig flot resultat af Daniel Klein, der dagligt hører til i Lyngby Udsprings Klub af 2002 (LUK2002).

Forud for konkurrencen var der lagt op til en hård kamp om guldet, hvor ikke mindst de to svenske springere, Jonathan Jörnfalk og Alexander Andresen, samt den finske springer, Ville Vathola, så ud til at udgøre feltets hårdeste konkurrenter til guldet.
Daniel havde forud for denne konkurrence trænet et nyere og sværere spring end han hidtil har haft med i sin serie (2½ Molberg salto med ½ skrue sammenbøjet, som har en sværhedsgrad på 2,7 samt 2½ salto sammenbøjet med 3,0 i sværhedsgrad).

Daniels mål var op til konkurrencen en medalje, hvilket dog ville kræve en fokuseret og stabil præstation.

Imidlertid formåede Daniel at springe op til sit absolut bedste, og da flere af forhåndsfavoritterne kiksede nogle af deres svære spring, lå Daniel pludselig godt placeret i medaljekampen.
En outsider fra Norge, Aamund Gismerik, var også rigtig godt med i guldmedaljekampen og var den sidste springer til at true Daniel fra guldet. Nordmanden skulle udføre en 3½ forlæns salto sammenbøjet i sidste runde, hvilket er et spring af en større sværhedsgrad end det, Daniel Klein netop havde sprunget. Spændingen var således naturligvis stor, og hele den danske lejr holdt vejret, mens norske Aamund Gismerik gik på vippen og gjorde klar til sit spring. Guldkravet for nordmanden var 5,5 point hos dommerpanelet. Imidlertid kiksede springet for den norske deltager, der måtte se sig nøjes med 4,5 point for præstationen. Dermed kunne danske Daniel Klein gøre sig klar til turen op øverst på medaljeskamlen, hvor han blev hædret som Nordisk Mester på herrernes et meter vippe.      

Daniel Klein vandt mesterskabet med i alt 336 point.
Svenske Jonathan Jörnfalk blev toer med ialt 335 point.
Og endelig blev det til en tredjeplads for norske Aamund Gismerik med i alt 334 point.

Danmark har ikke vundet et Nordisk Senior Mesterskab siden 1982, hvor Claus Thomsen vandt indenfor disciplinen tårn-spring. 

Konkurrencerne i Sverige fortsætter til og med i morgen, søndag.

Et detaljeret program samt oversigt over deltagere fremgår her.

For yderligere information henvises til Nomi Mortensen, medlem af Dansk Svømmeunions springsektion, på mobil: 2093 9739.

Find også flere informationer via følgende links:
http://simforbundet.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=1105126

http://www.facebook.com/pages/Nordic-Diving-Championships/122117917852645

Livevideo på: http://www.livestream.com/swe_diving    

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger