0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmark klar med 10 deltagere ved Nordiske Mesterskaber/Nordiske Junior Mesterskaber i udspring

01-12-2010

Af: 21

Nordiske Mesterskaber og Nordiske Junior Mesterskaber i udspring afholdes i år i Eriksdalsbadet i Stockholm, Sverige, i perioden 3. – 5. december.
Ved mesterskaberne er der deltagelse fra Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Danmark stiller med 10 deltagere, der, som vanligt kan ventes at blive mødt af hård konkurrence. Trods dette er der dog flere danske deltagere, som vil have mulighed for at blande sig i kampen om medaljeplaceringer. Der er dermed lagt op til et spændende mesterskab også set med danske øjne.

Det danske hold:
Daniel Klein (18 år), Lyngby Udsprings Klub af 2002 / LUK2002
Jonas Kriegbaum (18 år), AGF
Caroline Pedersen (15 år), Frem Odense
Isabel Højer Wang (14 år), AGF
Rasmus Olsen (14 år), LUK2002
Simon Mølgaard (15 år), Frem Odense
Ane Naur Jensen (13 år), AGF
Martin Christensen (12 år), AGF
Niklas Nybro Sørensen (13 år), AGF
Gustav Friislund Sundgaard (13 år), LUK2002

Danmark stiller med et rent juniorhold ved mesterskaberne i år. Imidlertid stiller én af de danske juniorer - Daniel Klein (LUK2002) – også op i seniorkonkurrencerne på henholdsvis ét og tre meter vippe. 18-årige Daniel vandt for en måned siden det prestigefyldte stævne Diving Lund og det over flere af de konkurrenter, som han vil møde ved de forestående Nordiske Mesterskaber. Således skal det her blive rigtig spændende at se, om det mon igen skal lykkes for danskeren at blande sig helt i toppen.
Daniels største chancer må dog siges at være i gruppe A (16-18 år), hvor han også deltager på både ét og tre meter vippen. Med i konkurrencerne i denne gruppe er også AGF’s Jonas Kriegbaum. 18 årige Jonas stiller ligeledes op i både ét og tre meter konkurrencerne. 

Caroline Pedersen fra Frem Odense og Isabel Højer Wang, AGF, stiller op i gruppe B (14-15 år). Begge piger deltager i både ét og tre meter konkurrencerne. Caroline og Isabel har kæmpet en spændende intern kamp om at være Danmarks bedste gruppe B pige, men der er nok desværre alt for langt til deres nordiske konkurrenter her.

14-årige Rasmus Olsen fra LUK2002 stiller op i alle konkurrencer i gruppe B (14-15 år). Han stiller således op i ét meter, tre meter og tårn konkurrencerne. På ét meter og tre meter får han følgeskab af Simon Mølgaard (15 år) fra Frem Odense. 

AGF’s Ane Naur Jensen på 13 år er Danmarks eneste repræsentant i gruppe C piger (13 år og yngre) Ane stiller op på ét meter og tre meter. Hun har tidligere bevist, at hun kan springe op mod sine nordiske konkurrenter. Således er der bestemt også her spændende konkurrencer at følge.  

Også konkurrencerne i gruppe C drenge (12-13 år) bliver spændende at følge, set med danske øjne.
Forud for mesterskaberne har der været en hård og knivskarp konkurrence om at kvalificere sig blandt fem danske springere. Tre af disse fem springere er med til mesterskaberne i Sverige. Det drejer sig om følgende tre springere: Martin Christensen, AGF, der har kvalificeret sig på alle højder - et meter, tre meter og tårn. Niklas Nybro Sørensen, ligeledes AGF, der springer ét meter og tre meter konkurrencer. Gustav Friislund Sundgaard, LUK2002, der deltager i konkurrencen på tårn.   
De tre drenge har ved flere lejligheder vist, at de hører til blandt de stærkeste nordiske springere indenfor deres aldersgruppe. Martin vandt således guld på ét meter og tårn samt bronze på tre meter ved AquaRapid International i oktober måned. Niklas Nybro Sørensen vandt her sølv på tre meter vippen. Ved Diving Lund vandt Niklas ligeledes sølv på tre meter vippen samt bronze på ét meter vippen.   

Nordiske Mesterskaber og Nordiske Junior Mesterskaber i udspring afholdes i Stockholm i perioden 3. – 5. december.

Et detaljeret program samt oversigt over deltagere fremgår her.

For yderligere information henvises til Nomi Mortensen, medlem af Dansk Svømmeunions springsektion, på mobil: 2093 9739.

Find også flere informationer via følgende links:
http://simforbundet.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=1105126

http://www.facebook.com/pages/Nordic-Diving-Championships/122117917852645

Livevideo på: http://www.livestream.com/swe_diving  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger