0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

500 svømmere klar til Danmarks Mesterskaberne på kortbane i Bellahøj Svømmestadion

30-11-2010
Der bliver masser af spændende svømning at følge i perioden 2. - 5. december. Hvem snupper mesterskaberne i de enkelte discipliner? Og hvem klarer kravtider til VM kortbane eller bliver udtaget til NJM 2010? Alt dette får du svar på i løbet af de fire aktive dage i Bellahøj Svømmestadion.

Af: 21

Fra torsdag, den 2. til og med søndag, den 5. december afholdes Danmarks Mesterskaberne på kortbane samt Danske Junior Mesterskaber på kortbane i svømning i Bellahøj Svømmestadion i Brønshøj, København.
De mange svømmere, som i år er tilmeldt mesterskaberne, repræsenterer i alt 77 svømmeklubber/startfællesskaber. Og med ganske få undtagelser, vil hele den danske svømmeelite være samlet i Bellahøj Svømmestadion.

Sidste chance for kvalifikation til internationale mesterskaber
Udover de mange mesterskabsmedaljer og interessante konkurrencer mellem de bedste danske svømmere, står en del svømmere overfor muligheden, at kvalificere sig til henholdsvis VM på kortbane og Nordiske Junior Mesterskaber. 

VM på kortbane
VM på kortbane afholdes i Dubai i perioden 15. – 19. december og DM på kortbane udgør her sidste kvalifikationschance. Kvalifikationskravene til VM kan ses her.

Under sidste uges EM på kortbane var Pernille Larsen, West Swim Esbjerg/ESE, meget tæt på at klare kravet i 200 m rygsvømning. Således var hun blot 19/100 sekunder fra kravtiden. Det bliver spændende at følge hendes løb under DM.

Desværre er der DM-afbud på grund af sygdom fra en anden oplagt VM-kandidat, Micha Østergaard, VAT/VI39. Det betyder, at hun ikke får mulighed for at kvalificere sig til VM. 

Fire svømmere blev allerede ved sæsonstarten forhåndsudtaget til VM på kortbane.

De fire svømmere er:
Lotte Friis: Allerød/Sigma/NTC
Jeanette Ottesen: Kvik Kastrup
Rikke Møller Pedersen: Frem/NTC
Mads Glæsner: VI39/VAT/NTC

De fire forhåndsudtagne svømmere bruger DM som et vigtigt træningsstævne i forberedelserne frem mod VM og vil derfor ret sikkert ikke præstere i forhold til deres bedste tider. Alle fire svømmere meldes imidlertid i god form forud for både DM og VM.

Juniorsvømmerne klar til kamp om pladser til Nordiske Junior Mesterskaber
Juniorsvømmerne har også noget at kæmpe om ved de forestående kortbane-mesterskaber. Således vil Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, hurtigst muligt efter afslutningen af DM på søndag, udtage den endelige trup af svømmere, der skal deltage i Nordiske Junior Mesterskaber. I år afholdes mesterskaberne i Danmark, nærmere betegnet i Kastrup i perioden lørdag, den 11. december – søndag, den 12. december. Læs mere om kvalifikationsreglerne til NJM her.

Program for DM/DJM på kortbane 2010
Danmarks Mesterskaberne på kortbane 2010 afholdes i Bellahøj Svømmestadion (Bellahøjvej 1 – 3, 2700 Brønshøj) torsdag – søndag, den 2. – 5. december.
Hver dag begynder indledende afsnit klokken 9.30 og finaleafsnittet klokken 17.30. Dog begynder finaleafsnittet søndag klokken 17.00.
Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og benytte lejligheden til at opleve masser af spændende svømning med deltagelse af såvel den kendte elite som nye stjerner på vej.

Kontaktpersoner 
Kontaktpersoner under mesterskaberne er Lise Møller, leder af svømmesektionen, som kan kontaktes på mobil: 2013 7160 samt Dansk Svømmeunions udviklingschef, Morten Kjær, der kan kontaktes på mobil: 2170 4405.
Vedrørende udtagelser til VM på kortbane kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160. For spørgsmål vedrørende NJM kan Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, kontaktes på mobil: 2049 5706.
 
Live resultatformidling
Resultaterne kan følges live på: http://www.livetiming.dk/?cid=610

Danmarks Mesterskaberne på kortbane 2010 afholdes af Dansk Svømmeunion i samarbejde med GI40Hermes.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger