0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Otte danske svømmere klar til start i hollandske Eindhoven

24-11-2010

Af: 21

Når de 14. Europa Mesterskaber på kortbane begynder torsdag, den 25. november i hollandske Eindhoven er det med otte danske svømmere klar til start blandt de 375 tilmeldte svømmere fra i alt 35 nationer. 

Det danske hold ankom i går, tirsdag, til Eindhoven. 

Det danske hold:

Mathias Gydesen, Allerød/Sigma NS
Chris Christensen, West Swim Esbjerg/ESE
Pernille Larsen, West Swim Esbjerg/ESE
Anders Lie, Farum/NTC
Daniel Skaaning, STT/VAT
Frans Johannesen West Swim Esbjerg/ESE
Amalie Emma Thomsen, AIF/VAT
Josephina Bartela, Kvik Kastrup

Som det fremgår af ovenstående, er der tale om et hold uden de sædvanlige topnavne, der i stedet har valgt at fokusere på at blive klar til VM på kortbane senere i december. Holdet består af fire seniorsvømmere, der har klaret de opsatte kravtider til mesterskaberne og af fire juniorsvømmere, der alle svømmede finaler ved EM for juniorer i sommer. 

De fire seniorsvømmere på holdet og dermed de mest rutinerede kræfter er Chris Christensen, Mathias Gydesen, Anders Lie og Pernille Larsen. Det er også blandt disse svømmere, at forventninger om finaleplaceringer skal findes. Anders Lie er debutant til et internationalt mesterskab, hvorimod de tre andre seniorsvømmere er mere rutinerede og har deltaget ved adskillige internationale mesterskaber. Pernille Larsen har en bronzemedalje fra sidste års EM på kortbane i Istanbul i 200 m rygsvømning at forsvare.

De fire juniorsvømmere deltager primært for at opnå vigtig international erfaring frem mod den svære overgang fra junior til seniorsvømmer.

Målsætningen er seks finaler
Efter at holdet i går fik startlisten for stævnet at se, er assisterende landstræner, Jesper Starcke, fortrøstningsfuld om holdets muligheder for at nå de seks finaler, der er mesterskabets målsætning. Jesper Starcke maner dog til forsigtighed omkring placeringsmulighederne bedømt ud fra startlisten, eftersom tiderne anvendt til tilmeldinger fremstår som en blanding af tider opnået med og uden de meget omtalte konkurrencedragter. Om end de omdiskuterede konkurrencedragter ikke måtte anvendes efter 1. januar 2010, er det stadig tilladt at benytte tider opnået i disse dragter tilbage i 2009 som tilmeldingstider.

Spændende VM kvalifikationsmuligheder på spil
Ved EM på kortbane er det muligt at kvalificere sig til det føromtalte VM på kortbane. Et VM, der afholdes i Dubai i perioden 15. – 19. december. Foruden EM på kortbane er det også muligt at kvalificere sig ved DM på kortbane, der afholdes i næste uge i Bellahøj Svømmestadion. Kravtiderne til VM kan ses her.
Fire svømmere er allerede forhåndsudtaget til VM på kortbane. Det er Lotte Friis (Allerød/Sigma/NTC), Jeanette Ottesen (Kvik Kastrup), Mads Glæsner (VAT/VI39/NTC) og Rikke Møller Pedersen (Frem/NTC).

Relevante links
Officiel hjemmeside for mesterskaberne: EKM2010
Følg de danske svømmeres resultater her: Livetiming

Program
EM på kortbane forløber i perioden torsdag, den 25. november – søndag, den 28. november. Der svømmes indledende afsnit hver formiddag (torsdag og fredag start klokken 09.30, lørdag og søndag start klokken 09.00) og finaleafsnit hver aften (torsdag og fredag start klokken 17.00, lørdag og søndag start klokken 16.00).

For pressekontakt til EM-holdet i Eindhoven henvises til holdleder, Martin Jørgensen, på mobil: 4213 1172.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger