0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Comeback i polsk inferno

07-11-2010
Danmark spillede uafgjort mod Polen i Stettin foran 2000 tilskuere

Af: 127


Danmark var længe bagud i opgøret med Polen men i starten af 3. periode kom det rød-hvide mandskab tilbage. Foto: Søren Arildsen

Se Fotos fra Polen

Polen-Danmark 13-13 (4-3, 3-2, 3-3, 3-5)

Polen:
Michat Bar 3, Robert Sekuta 4, Jan Barkuko 4, Wojcicek Leszek 2.

Danmark:
Nichlas Hassel 4, Kevin Sørensen 2, Frederik Arildsen 1, Kjertan Lyster 4, Esben Morgen Hansen 2.

Af Søren Arildsen 

Foran 2000 tilskuere i en stopfyldt nyåbnet SDS-hal i Stettin lykkedes det lørdag 6. november det unge danske vandpolo-landshold at spille uafgjort med Polen.

Landskampen var en del af et storstilet show for Stettins nye svømmestadion. Den store flotte hal skal allerede om et år danne rammen om EM i svømning. Efter en åbningsceremoni med taler, musik, syncro-oplysning og lysshow kom Danmark på.

Efter indmarch, spiller-præsentation og nationalhymne lagde de 2000 tilskuere på tribunerne en kulisse, som var et rent inferno af lyd - iscenesat af en energisk og højtråbende speaker og tilskuere - som med hep og klap forsøgte at piske det polske landshold frem til en sejr.

Længe så det da også ud som om Polen og det heppende publikum skulle hente sejren hjem på det nyindviede stadion. Polen kom foran 1-0 efter blot 29 sekunders spil, men to danske scoringer - først af Kjertan Lyster og siden af Esben Morgen Hansen - bragte efter fire et halv minuts spil Danmark i front.

Danmark havde føringen i 16 sekunder, så udlignede Polens Robert Sekuta - og dermed var det slut med det danske overherredømme på pointtavlen.

Kampen vender

Det rød-hvide mandskab nåede i starten af 2. periode dog på omgangshøjde med polakkerne ved 4-4, men herefter trak hjemmeholdet fra. Polakkerne formåede at få et forspring på 10-6, inden Danmark med en scoring af Frederik Arildsen til 7-10 fik måltavlen til at gå den anden vej.

Esben Morgen Hansen sluttede 3. periode af med endnu en scoring, og nu var det pludselig kun to mål i Polens favør.

To mål var også forskellen et par minutter ind i den sidste periode, men med to minutter igen ramte holdets yngste, Kevin Sørensen, netmaskerne med sin anden scoring. Nu er der kun et mål op og selv om Danmark måtte gennem en mand-mindre-situation, så overlevede man, og Nichlas Hassel kunne slutte opgøret af med en fortjent udligning til 13-13.


Nichlas Hassel fik en flænge under det ene øje da han mødte en polsk albue.
Foto: Søren Arildsen


Blod og flænger

Nichlas Hassel kom i øvrigt i fokus allerede tidlig i kampen, da han i starten af 2. periode måtte forlade bassinet med blodet silende ned af kinden. En nærkontant med en polsk albue gav ham en flænge i ansigtet. Den blev nødtørftigt lappet sammen, men i pausen mellem 2. og 3. periode mente stævnelægen, at han var nødt til at tage spilleren fra tyske Weiden under behandling. Så først i den sidste  periode kom Nichlas Hassel tilbage i bassinet. Flængen var dog af en sådan grad, at lægen efter kampen valgte at køre den danske spiller en tur på skadestuen, hvor et par sting lukkede såret i ansigtet.

11 udvisninger og en cykel

Opgøret med polakkerne var hård og intens fight. Danmark kom dårligst fra mødet, når opgørelsen over udvisninger skal tælles sammen. 11 af slagsen trak Danmark, mens Polen kunne nøjes med seks.

Til gengæld fik Danmark tildelt to fem-meter-kast, som Kjertan Lyster sikkert omsatte i mål, mens Polen kun fik en enkelt scoring på fem-meter.

Kampen bød også på en "cykel" i form af en udvisning for resten af kampen, da Mikael Bagenkop to minutter inde i 3. periode blev udvist for brutalt spil.


Jesper Thorsø havde flere gode redninger i opgøret med Polen. Foto: Søren Arildsen


 


Cookieindstillinger