0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Slagelse snublede i Hellas

28-10-2010
Sluttede på femteplads ved NM efter sejr over finske HSS

Af: 127


Selv om der blev dæmmet op for Hermes stærke ungarer Tamas Ibolya, var københavnerne en tand bedre end Slagelse. Foto: Søren Arildsen

Slagelse kom fra de nordiske mesterskaber for klubhold med en skuffende femteplads i bagagen. Dermed levede holdet ikke op til egne forventninger.

Et nederlag til runner up ved de svenske mesterskaber, Hellas i den indledende pulje fik afgørende betydning for, at det vestsjællandske hold sluttede med at dyste om en sekundær placering.

Slagelse lagde ellers flot ud med sejre over svenske Polisen og finske Turun Uimarit. men mod Hellas kunne Slagelse ikke få sammenspillet til at fungere. De unge spillere fra Vestsjælland lavede mange personlige fejl, og  det straffede de rutinerede svenskere.

Presset situation

Nederlaget til Hellas bragte Slagelse i en presset situation. I holdets sidste indledende kamp skulle GI40/Hermes fra København besejres. En sejr ville give en kamp om NM-broncen, men blev Hermes slået med mindst tre mål, kunne Slagelse rykke direkte i finalen.

Hos Slagelse var der tro på sejr, idet Hermes to gange i efterårets pokalturnering havde fået vestsjællandske tæv. Desuden kunne Slagelse mønstre stærkeste opstilling, mens Hermes manglede flere af de rutinerede spillere.

Men et var teori noget andet praksis. Københavnerholdet kom nemlig bedst fra start og førte med 9-5 efter de to første spilleperioder.

Selv om Slagelse kom mere med i kampen i de to sidste spilleperioder, så havde Hermes hele tiden snor i opgøret og kunne i de sidste spilleminutter køre cruisekontrol og alligevel komme fra lokalopgøret med en sejr på 12-9.

Tilbage på sporet

Dermed var der dømt kamp om femtepladsen med det finske HSS fra Helsinki. Og her kom Slagelse tilbage på sporet med specielt et solidt forsvar og gode kontra-angreb. HSS havde ellers ydet stærk modstand i det indledende opgør med Frem Odense, men de godt svømmende Slagelse-spillere fik stor kredit af, at finalerunden var flyttet fra lille til stor bane. Det var egentlig blot i 1. periode, at finnerne udgjorde en egentlig trussel. Herefter var der dømt flot Slagelse-spil og en sikker sejr.


Slagelse kom stærkt igen i opgøret med HSS fra Helsinki. Forsvaret fungerede og de hurtigsvømmende spillere fik kredit for kampen på stor bane. Foto: Søren Arildsen

Slagelses indledende kampe:

  • Polisen-Slagelse 9-13
  • Turun Uimarit-Slagelse 4-22
  • Hellas-Slagelse 10-9
  • Hermes-Slagelse 12-9

Kampen om 5.-6. plads:

  • HSS Helsinki-Slagelse

Se foto fra NM


 


Cookieindstillinger