0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Frem blev nordisk mester i vandpolo

28-10-2010
Besejrede GI40/Hermes i en ren dansk finale

Af: 127

Efter en dramtisk finale ved de nordiske mesterskaber for klubhold sikrede Frem Odense sig i et rent danske opgør titlen. Mesterskabet kom dog først i hus efter en sejr på 12-8 over GI40/Hermes.


Træner Stefano Nigro og Frem Odense kan føje Nordisk Mester til den lange række af danske mesterskaber, som den fynske klub har vundet gennem de seneste 25 år. Foto: Søren Arildsen.

Andreas Lauritzen fra Hermes har sendt følgende beretning om NM-finalen:

"Der var lagt op til et brag af en finale på sidstedagen af de nordiske mesterskaber, da dette års DM-finalister, Frem og Hermes, begge havde vundet deres indledende puljer uden nederlag.

Begge hold var top-tændte, men det skulle hurtigt vise sig, at der var Hermes der var mest klar fra første fløjt. Efter en første periode, med en kanon Jesper Thorsø på kassen, og træfsikkerhed oppe i front, var resultatet 3-0 til københavnerne.

Det ændrede sig midlertidigt i anden periode hvor Frem Odense fik 3 bolde "listet" sig over stregen med et par centimeter. Bolde som Thorsø dog alle havde fat i.

Herfra vendte heldet, og Frem´erne viste deres høje klasse ved at spille sig tilbage i kampen og komme foran 9-6.

Ved stillingen 8-6 til Frem fik Hermes tilkendt et 5-meter kast. Hermes´ ungarske flagskib, Tamas Ibolya, skal til at kaste, men taber bolden idet han skal til at tage den op. Oppefra, og for de fleste Hermes-spillere, så det ud som om, det var en Frem-spiller, der sparker til bolden under vandet. - Men det er vel kun Tamas selv og Frem-spilleren der ved, hvad der egentlig skete. Dommerne så ikke det eventuelle spark, og i stedet for en mulig reducering til 8-7 får Frem scoret på den efterfølgende kontra til 9-6. En ophidset Tamas bliver sendt i bad for brok, og herfra gik det kun en vej.

Dog kom der lidt spænding i kampen i slutningen af 4. periode, hvor en af Frems spillere får direkte rødt kort. I fire minutter spillede Frem med en mand mindre, men alligevel kunne de rutinerede fynoer kører sejren sikkert hjem og nu oven i DM-titlen også kalde sig nordiske mestre 2010".

10 klubber deltog

De nordiske mesterskaber for klubhold blev afviklet i weekenden 22.-24. oktober i Eriksdalsbadet i Stockholm. Danmark stillede med tre hold - Frem Odense, GI40/Hermes og Slagelse. Finland var repræsenteret ved HSS Helsinki og Turun Uimarit (Åbo), mens værtsnationen havde Järfälla, Stockholm Kapsimningsklub, Hellas, Polisen og Gøteborg Sim som deltagere.

Frem og Hermes resultater på vej til finalen:

  • Järfälla-Frem 13-18
  • Gøteborg-Frem 4-28
  • SKK-Frem 2-19
  • Frem-Helsingfors 9-5

  • Hermes-Turun Unimarit 10-5
  • Hellas-Hermes 10-14
  • Polisen-Hermes 14-20
  • Hermes-Slagelse 12-9

Se foto fra NM


Andreas Lauritzen i kamp ved NM. Den unge Hermes-spiller har sendt ovenstående beretning fra finaleopgøret med Frem Odense.
Foto: Søren Arildsen.


 


Cookieindstillinger