0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunions protektor spredte glans over Christiansborg Rundt 2010 

11-10-2010
Fotos fra en begivenhedsrig dag, hvor Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary kiggede forbi. Fotograf: Michael Vienø. 

Af: 21
Kronprinsesse Mary var æresgæst og hæders-starter, da mere end 1200 svømmere lørdag, den 28. august begav sig ud på den 2000 meter lange svømmedistance Christiansborg Rundt.

Det var femte gang at Dansk Svømmeunion afholdte Christiansborg Rundt, men første gang at unionens protektor var tilstede ved et sådant åbent vand-arrangement. Derfor var det da også noget helt særligt for Dansk Svømmeunion at kunne få lov til at give kronprinsessen en smagsprøve på en sådan svømmebegivenhed – og det endda i hjertet af vores smukke hovedstad.

Kronprinsessen entrede ved 14-tiden i selskab med Dansk Svømmeunions formand Kaj Aagaard og direktør Pia Holmen startbroen, hvor deltagerne til første heat samledes under stor applaus. Med de knap 70 svømmere parate i havnebassinet, var det tid at hæve det hvide startflag og sende det første heat afsted.


Kronprinsessen fulgte interesseret de mange friske åbent vand-svømmere, som et øjeblik senere begav sig afsted på en to kilometer svømmetur i hjertet af København.


Dansk Svømmeunions protektor markerede starten på Christiansborg Rundt med både flag og fløjte.

Undervejs blev det til flere snakke med både de aktive svømmere og de mange officials, der var med til at styre begivenhederne.
Nedenfor hilser Kronprinsessen på én af de ældste deltagere, Jørgen Wabbersgaard, der i en alder af 74 år, i år deltog for femte år i træk. Jørgen har således været med samtlige år Dansk Svømmeunion har afholdt Christiansborg Rundt.Kronprinsessen har selv været aktiv konkurrencesvømmer, mens hun gik på high school og College i Tasmanien.  


Kronprinsesse Mary, formand Kaj Aagaard og Københavns kulturborgmester, Pia Allerslev, omgivet af både svømmere, kystlivreddere og publikum generelt.

Kronprinssens besøg ved Christiansborg Rundt sluttede med overrækkelse af præmier til vinderne af Krüger Stafetten.


Vindere af Krüger Stafetten 2010 blev TrygFonden Kystlivredning, der her overrækkes gaver af Dansk Svømmeunions protektor.


Andenpladsen i Krüger Stafetten gik til Nordsjællands Kystlivredningstjeneste. Her hilser Kronprinsessen på svømmeren Trine Gudnitz.


Tredjepladsen gik til Kalundborg Svømmeklub, som således også fik den store oplevelse at få overrakt præmier af Danmarks Kronprinsesse. 

Ja, ingen tvivl om, at Kronprinsessens besøg gjorde dette års Christiansborg Rundt til noget ganske særligt, som vil blive husket af rigtig mange deltagere og gæster på Søren Kierkegaards Plads i lang tid. Også for Dansk Svømmeunion blev Christiansborg Rundt 2010 til en særlig minderig åbent vand-svømmedag på grund af Kronprinsessens besøg - et besøg, der fyldte os alle med både glæde og stolthed.

Dansk Svømmeunion   


 


Cookieindstillinger