0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

8
December
2021
9
December
2021
Svømning - Svømmetider
Berns X-mas Challenge 2021, Faaborg

Bernstorffsminde Efterskole, svømmehal
9
December
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 Næste arrangement

16
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3829
Teams
5
Januar
2022
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM122-3834
Herfølge Svømmehal
8
Januar
2022
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse TBØ22-3786
Fyrtårn Tommerup (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Svømning er ikke (længere) for alle

06-10-2010
Kommende svømmehalslukninger og nedprioritering af skolesvømning fratager børn muligheden for at lære at svømme. Dansk Svømmeunion frygter konsekvenserne og udsender i en pressemeddelelse et nødråb til landets kommuner om at tænke sig om en ekstra gang. Også i Danmarks Idræts-Forbund ser man på udviklingen med stor bekymring – en udvikling, der i værste instans vil resultere i flere drukneulykker på sigt.

Af: 21

Svømning er ikke længere for alle. Det er desværre den konklusion, der må drages efter en uge, der har været særdeles hård for dansk svømning. Rundt om i landets kommuner falder budgetlægningen for det kommende år på plads og det er dyster læsning for den store del af befolkningen, der dyrker svømning. 

Svømmehalslukninger og fravalg af skolesvømning vil ramme danskernes svømmeduelighed og gå hårdt ud over det lokale foreningsliv
Flere steder i landet planlægges der svømmehalslukninger, og andre steder skæres skolesvømningen bort.
Det er noget, som vækker alvorlig bekymring i Dansk Svømmeunion. Her er man ikke i tvivl om, at konsekvenserne vil blive meget mærkbare. Udover en forringelse af danskernes generelle svømmeduelighed, som er alvorligt nok i sig selv, vil lukning af svømmehalsfaciliteter medføre tab af værdifulde foreningsmiljøer.  
- Når kommunerne vælger enten helt at lukke for svømmehalsfaciliteter eller at bortskære skolesvømningen, går det hårdt ud over svømmedueligheden i nærmiljøet med børnene som de helt store tabere. Og de steder, hvor svømmeklubberne må lukke ned, mister nærmiljøet, foruden stribevis af (livs)vigtige aktiviteter, de værdier, der følger med et levende foreningsmiljø, hvor den fælles glæde over det at dyrke vandaktiviteter, kan få lov til at vokse og udvikles, udtaler Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen.

Danmarks Idræts-Forbund bakker op om Dansk Svømmeunions bekymring og ønsker skolesvømmeundervisningen på landsplan kortlagt
I Dansk Svømmeunions hovedorganisation Danmarks Idræts-Forbund er man også bekymret over udviklingen:
- Vi er i DIF dybt bekymret over udviklingen på skolesvømningsområdet. Vi har af samme grund sammen med Dansk Svømmeunion besluttet at få kortlagt, hvorledes det på landsplan ser ud med skolesvømmeundervisningen: Får børnene reelt den undervisning, som er målet ifølge folkeskoleloven?, siger DIFs formand, Niels Nygaard.

Allerød og Dragør – to eksempler på kommuner, der lukker lokale svømmehaller
Eksempler på kommuner, der netop har besluttet at lukke lokale svømmehalsfaciliteter, er Allerød og Dragør.
I Allerød planlægger kommunen lukning af Engholm svømmehal, der til daglig er en vital del af Allerød svømmeklubs undervisningsafdeling. Her underviser klubben en stor del af deres 1.100 medlemmer og det er blandt andet i Engholm, at klubben tidligere har arrangeret Aqua Camp for cirka 200 børn i skolernes sommerferie – en aktivitet, der de seneste år har udgjort et fyrtårn indenfor sommerferieaktiviteter for børn i Allerød kommune.
I Dragør har kommunen planer om at lukke Hollænderhallen, der er den eneste svømmehal i kommunen. Det vil umiddelbart betyde lukning af alle aktiviteter i Dragør Svømmeklub, der med sine 650 medlemmer udgør en helt central del af foreningslivet i Dragør. Samtidig er det usikkert, hvad der vil ske med skolesvømningen i kommunen. 

Umuligt for folkeskoler at efterleve undervisningsministeriets mål 
Danske folkeskoleelever skal, når de går ud af 9. klassetrin ifølge undervisnings-ministeriets fælles mål i idræt: ”kende til og være fortrolig med sikkerhed i og på vand”.
Det er Dansk Svømmeunions klare opfattelse, at den nødvendige fortrolighed med sikkerhed i vand ikke kan opnås ved teoretisk undervisning i et klasselokale. Fortrolighed i og ved vand er en vigtig opgave for folkeskolen at varetage.
Endvidere vil det ifølge Dansk Svømmeunion være en fatal misforståelse, hvis man tror, alle danske børn kan lære at svømme om eftermiddagen/aftenen, hvor svømmeklubber underviser. Hvis alle danske børn skal opnå den nødvendige fortrolighed med vand, skal landets svømmehalsfaciliteter udnyttes optimalt. Det vil sige, at svømmehallerne skal benyttes til undervisning i dagtimerne, hvor danske børn er i skole. Mange børn opnår udelukkende deres basale svømmefærdigheder i folkeskolen. Når man flere steder vil gøre svømning til et aktivt tilvalg, risikerer vi at tabe de svageste i samfundet, mener Dansk Svømmeunion. Konsekvensen vil sandsynligvis være en social skævvridning i forhold til svømmefærdigheder og i yderste konsekvens flere drukneulykker. 

Kontaktpersoner:
Morten Kjær, udviklingschef, Dansk Svømmeunion, mobil: 2170 4405.
Morten Mølholm, kommunikationschef, Danmarks Idræts-Forbund, mobil: 2166 3774.   

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937