0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmark Svøm Langt 2010 resulterede i 6.828.790 svømmede meter

03-10-2010
Danmark Svøm Langt er traditionen tro blevet afholdt denne første søndag i oktober i forskellige svømmehaller rundt om i Danmark. 33 klubber/haller har valgt at deltage i år.
Foto: Nuuks svømmehal "Malik" emmer af aktivitet i forbindelse med dagens afholdelse af Danmark Svøm Langt.

Af: 21Stævnet er for børn, unge og ældre. Det er både for dem, som normalt færdes i en svømmehal, men det er samtidig også et arrangement, der har til hensigt at få borgere, der normalt ikke benytter de lokale svømmehalsfaciliteter, til at kigge forbi og tage en frisk dukkert i bassinet. Nogle deltagere kommer for motionens skyld, nogle for hyggens skyld og andre for konkurrencens skyld - der er nemlig pengepræmier på spil.

Der er fundet vindere inden for tre kategorier, og disse kan derfor se frem til at modtage velfortjente pengepræmier.

De tre præmiekategorier er:
Præmier til de klubber, som formåede at få flest personer i vandet.
Præmier til de klubber, som fik flest personer i vandet i forhold til indbyggertal.
Præmier til de klubber, som tilbagelagde flest meter.

Vinderne i Danmark Svøm Langt 2010 er:
I kategorien ”flest deltagere i vandet”
Nummer 1: Bjerre Herreds Svømmeklub i Hornsyld Idrætscenter (379 deltagere). Præmiesum: 5.000 kroner.
Nummer 2: West Swim Esbjerg & Swim Team Esbjerg i Svømmestadion Danmark (306 deltagere). Præmiesum: 3.000 kroner.
Nummer 3: Blåvandshuk Svømmeklub i Blåvandshuk Idrætscenter (255 deltagere). Præmiesum: 2.000 kroner.

I kategorien ”flest deltagere i vandet i forhold til indbyggertal”
Nummer 1: Bjerre Herreds Svømmeklub i Hornsyld Idrætscenter (379 deltagere = 22,97 procent). Præmiesum: 5.000 kroner.
Nummer 2: Gudhjem Idræts Forening & Rønne Svømmeklub i Gudhjem Svømmehal (143 deltagere = 18,97 procent). Præmiesum: 3.000 kroner.
Nummer 3: Svømmeklubben RASK i Rønbjerg Feriecenter (155 deltagere = 13,83 procent). Præmiesum: 2.000 kroner. 

I kategorien ”flest svømmede meter”
Nummer 1: Bjerre Herreds Svømmeklub i Hornsyld Idrætscenter (549.550 meter tilbagelagt af i alt 379 deltagere). Præmiesum: 5.000 kroner.
Nummer 2: West Swim Esbjerg & Swim Team Esbjerg i Svømmestadion Danmark (516.010 meter tilbagelagt af i alt 306 deltagere). Præmiesum: 3.000 kroner.
Nummer 3: Triton Ballerup i East Kilbride Badet (326.800 meter tilbagelagt af i alt 234 deltagere). Præmiesum: 2.000 kroner.

Danmark Svøm Langt er for alle
Fra klokken 10.00 til klokken 16.00 er folk i alle aldre mødt op i en af de 33 klubber/haller for at tage del i stævnet. Stævnet er for alle - man skal bare kunne svømme. Der stilles altså ingen krav i forhold til, hvor hurtigt man svømmer, hvor langt eller hvilken svømmestil man praktiserer. 


Danmark Svøm Langt i dag i Nuuks svømmehal "Malik".


Trods flittig svømning nåede deltagerne i Nuuk desværre ikke op
blandt vinderne af præmiepenge. Men glæden over at være med,
tæller jo også.

Svømmehallerne og - klubberne har dagen igennem kunne berette om mange gode historier fra årets Danmark Svøm Langt. Her kommer et udpluk:

I Rødby Svømmehal svømmede Sif 1.000 meter i forbindelse med Danmark Svøm Langt. Flot, ikke mindst taget i betragtning af, at Sif kun er seks år gammel.

I Stevnshallerne, hvor svømmeklubben SHS Stevns holder til, var 30-årige Niels frisk på en ”lille” svømmetur på 21.200 meter. Så er søndagens motion klaret, tør siges.

Samme sted formåede en 48-årig kvinde, der for fire år siden ikke kunne drømme om at sætte sine ben i en svømmehal på grund af alvorlig vandskræk, men som siden da har fulgt intensive kurser mod vandskræk, at tilbagelægge 400 meter i forbindelse med dagens arrangement. En meget flot personlig sejr og en god historie, som måske kan være andre voksne, der kæmper med vandskræk, til inspiration.

I Oure Svømmehal, hvor der også i dag er blevet afholdt Danmark Svøm Langt, var 15-årige Stine frisk på en svømmetur på i alt 17.000 meter

Også i Nuuks smukke svømmehal ”Malik” blev der svømmet på livet løs denne første søndag i oktober. Her deltog både store som små, hvor den sidste kategori blandt andet inkluderede pigen Aila på blot otte måneder. Aila tilbagelagde ikke mindre end 50 meter i tæt samarbejde med sin far. En meget flot præstation.

De små seje vandhunde var også repræsenteret i Lystrup Svømmehal. Her leverede Lærke på blot syv måneder en bemærkelsesværdig præstation i form af 350 tilbagelagte meter. Mon ikke der her er en lovende konkurrencesvømmer på vej? Det er der noget, der tyder på.

Ældste deltager i Lystrup Svømmehal i dag var 63-årige Marianne, der også bidrog flot til det samlede resultat med sine i alt 2.000 meter.

I Korsør Svømmehal hoppede 23-årige Nadja, som er udviklingshæmmet, i bassinet da arrangementet begyndte klokken 10.00 - og hun stoppede ikke før slutsignalet lød klokken 16.00. Det blev til i alt 18.000 meter af Nadja, som således stod for en af dagens meget flotte og imponerende præstationer.

I samme svømmehal blev det til en sjov familie-oplevelse for bedstefar Mogens på 71 år og barnebarnet Niko på seks år. Mens Mogens svømmede i alt 4.000 meter, klarede Niko 800 seje meter i bassinet. 

Tilsvarende forlyder det om både herlige og imponerende præstationer fra mange af landets øvrige arrangementssteder på denne søndag. Der er virkelig blevet gået til den overalt i landet. Ingen tvivl om det.

Dansk Svømmeunion og Halinspektørforeningen vil gerne takke for de mange fine historier, der er blevet fortalt i løbet af dagen. Det har bestemt været en begivenhedsrig dag.

I alt har 4.432 personer deltaget i Danmark Svøm Langt 2010. Og sammenlagt har disse svømmet 6.828.790 meter.

Alle resultater fremgår af Dansk Svømmeunions hjemmeside - www.svoem.dk

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions udviklingschef, Morten Kjær, kontaktes på telefon: 2170 4405.

Dansk Svømmeunion og Halinspektørforeningen takker de mange tilmeldte klubber og haller for at have været med i dag. Vi håber, at rigtig mange svømmeklubber og haller også har lyst til at deltage til næste år.

Vi ses i 2011, hvor Danmark Svøm Langt afholdes søndag, den 2. oktober.

Dansk Svømmeunion og Halinspektørforeningen.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger