0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

7
December
2021
7
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3828
Teams

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 Næste arrangement

7
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3828
Teams
16
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3829
Teams
5
Januar
2022
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM122-3834
Herfølge Svømmehal

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Flot dansk debut på førstedagen af EJM i livredning

20-09-2010
Det unge danske hold var torsdag i vandet til udendørs-disciplinerne i EJM i livredning i Belgien. Dagen bød på mange flotte præstationer - og både sølv og bronze i disciplinen ”løb-svøm-løb” til Lia Jørgensen og Mai Hjelmgaard (foto: Jesper Westley Jørgensen). 

Af: 109

Den første konkurrencedag bød på et meget varieret program, hvor der både var discipliner med løb på stranden, svømning, padling på board og redningsholdkapper. For en stor del af det danske hold var det første reelle konkurrence, så den primære målsætning var at samle erfaring, der kan bruges fremadrettet – når EJM næste år afvikles på hjemmebane i København.
 
Dagens højdepunkt kom overraskende i pigernes ”løb-svøm-løb”, hvor deltagerne først løber 200 meter, hvorefter de svømmer 300 meter og tilslut løber de 200 meter tilbage til mål. Her viste de danske deltagere stor styrke og det blev til både sølv og bronze til henholdsvis Lia Jørgensen, Glostrup/VAT og Mai Hjelmgaard, VI39/VAT. Pigerne var begge med fremme efter de indledende 200 meters løb, hvorefter de satte konkurrenterne på plads i svømningen. De kommer op af vandet som nr. 2 og 3 og holder begge deres placeringer på den afsluttende løbetur. Kun en af de engelske piger, der var for stærk - og hun slår Lia med ca. en meter på målstregen. En meget flot præstation af de to VAT piger.
 
De øvrige danskere leverer gennem dagen fine præstationer, der giver gode forhåbninger frem mod næste år. Morten Møller Jensen, Glostrup/VAT, og Julie Christensen, GI40Hermes, kommer begge videre til B-finalen i beach flag. I det teknisk svære board race, som deltagerne kun har haft mulighed for at træne i to mdr., lykkes det Anja Olsen, AGF, at komme videre til A-finalen med de 16 bedste. Alexander Andersen, Tåstrup/VAT, nåede frem til en flot 8 plads på drengenes løb-svøm-løb. Alexander kom skidt fra start og var sidste mand i vandet efter de første 200 meters løb, men svømmede sig op igennem det næsten 40 mand store felt til 8. pladsen, som han formåede at holde helt til mål.

Eftermiddagen bød på holdkapper, hvor de otte bedste hold komme til A-finalen og de øvrige går i B-finalen. Her mangler det danske hold at få finpudset lidt på de tekniske finesser, men ikke desto mindre lykkedes det pigerne at komme i A-finalen i rescue tube rescue relay. Disciplinen forløber sådan, at Julie Christensen på første tur svømmer til bøjen, hvorefter Anja Olsen svømmer til bøjen med finner og torpedo – ved bøjen klikkes Julie fast i torpedoen, og der svømmes tilbage til stranden, hvor Mai Hjelmgaard og Anna Svanbergsson trækker Julie de sidste meter op på stranden. I finalen mangler pigerne de sidste kræfter og slutter som nr. 8. I de øvrige holdkapper går danskerne i B-finalen, der alle tre bliver vundet.    
 
Holdet skal i aften prøve kræfter med Search Emergency Response Competition (SERC) – en øvelse, hvor fire fra holdet skal løse et redningsscenarium på tid. Lørdag skal hele holdet igen i vandet til bassinkonkurrencerne.  
 
Se fotograf Jesper Westley Jørgensens billeder fra den første konkurrencedag her: Link.

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions konsulent, Morten Hinnerup, kontaktes på mobil: 2916 0903.