0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion tildelt 3,2 mio. kr. af DIF som led i storstilet udviklingssatsning

10-09-2010
Udviklingsprojekter med specialforbund skal gøre DIF-idrætten endnu stærkere og endnu mere synlig for den danske befolkning. I Dansk Svømmeunion er målet 50 nye medlemsklubber og 15.000 nye medlemmer i løbet af tre år.

Af: 21

Danmarks Idræts-Forbunds bestyrelse har bevilget 6,4 millioner kroner til en storstilet udviklingssatsning i Dansk Golf Union og Dansk Svømmeunion. DIF’s bevillinger til de to forbund skal ses som led i en større, målrettet satsning for hele DIF-familien for at få flere medlemmer, flere medlemsklubber og en endnu skarpere samfundsmæssig profil.

- Vi vil i DIF i de næste tre år afsætte op til 15 mio. kr. om året i en udviklingspulje, som skal støtte vores specialforbund i vores fælles bestræbelser på at hjælpe de lokale foreninger og skabe bedre idrætstilbud til den danske befolkning. Vi vil gøre DIF-idrætten endnu stærkere og endnu mere synlig for den danske befolkning. Golf og svømning er de to forbund, som vi først har lavet ambitiøse udviklingsprojekter sammen med. En række både store og små forbund vil i den kommende tid følge trop, siger DIF’s formand Niels Nygaard.

DIF og golfunionens udviklingsprojekt skal over de næste tre år gøre det billigere og nemmere at spille golf for især travle voksne i 25-45 års alderen:
- Vi vil i samarbejde med vores medlemsklubber indføre fleksible golfmedlemskaber, der gør det billigere for f.eks. travle småbørnsforældre eller karrieremennesker at blive medlemmer af golfklubberne. I stedet for at betale 5.000 kr. om året for et fuldtidsmedlemskab, kunne man i stedet betale et mindre årligt kontingent og så et fast beløb pr. gang, man spiller på golfbanen. Vores mål er i løbet af de næste tre år at få 15.000 nye medlemmer via de nye fleksible medlemskaber,” siger direktør i Dansk Golf Union Morten Backhausen.
DIF har bevilget 2,5 mio. kr. i perioden 2010-2013 til konsulenthjælp til golfklubberne og markedsføring af det nye fleksible medlemskab. Golfunionen afsætter selv 3 mio. kr. til projektet i samme periode.

Dansk Svømmeunion har fået 3,2 mio. kr. af DIF i perioden 2010-2013 til at skabe bedre medlemstilbud og et billigere grundkontingent til de mange mindre, især jyske breddeklubber, som i dag ikke er medlemmer af svømmeunionen og derfor heller ikke nyder godt af svømmeunionens mange breddetilbud:
- Vi ønsker at være med til at udvikle svømmesporten også i de steder af landet, hvor det hidtil har været svært for svømmeunionen at nå ud med vores tilbud. Derfor indfører vi en differentieret kontingentstruktur, som kommer de mindre breddeklubber til gode. Samtidig kommer vi med en række lettilgængelige servicetilbud til klubberne, lige som vi nøje vil lytte til de behov for hjælp, som de mindre breddeklubber har, siger Dansk Svømmeunions direktør Pia Holmen.
Dansk Svømmeunions og DIF’s mål er at få 50 nye medlemsklubber og 15.000 nye medlemmer i løbet af de næste tre år. Dansk Svømmeunion bidrager selv med 1,6 mio. kr. til projektet.

Endelig har DIF’s bestyrelse også bevilget 675.000 kr. til en analyse af skolesvømmeundervisningen samt til konkrete udviklingsprojekter i kommuner, der på forsøgsbasis ønsker at overlade svømmeundervisningen i skolerne til svømmeklubberne:
- Vi ønsker at undersøge mulighederne for, at DIF og Dansk Svømmeunion kan bidrage til at løfte en vigtig samfundsmæssig opgave. Det er vores opfattelse, at det i dag flere steder står skidt til med skolesvømningen, og at svømmeklubberne måske kunne løfte skolesvømmeundervisningen både billigere og bedre. Det vil vi i første omgang have undersøgt, hvorefter vi i løbet af foråret forventer at sætte nogle konkrete pilotprojekter i gang, siger DIF’s formand Niels Nygaard

DIF’s formand Niels Nygaard kan træffes på mobil 2073 7112.
Dansk Golf Unions direktør Morten Backhausen kan træffes på mobil 2045 9323.
Dansk Svømmeunions direktør Pia Holmen kan træffes på mobil 2920 6161.


 


Cookieindstillinger