0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Resultater fra 2. og 3. dagen i EJM i livredning 

09-09-2010
De sidste to konkurrencedage til EJM i livredning bød på flere fine præstationer.

Af: 109

Anden dagen af EJM i livredning bød på disciplinen Simulated Emergency Response Competition (SERC) – en øvelse, hvor fire fra holdet skulle løse et redningsscenarium på tid. Det danske hold havde ikke tidlige deltaget i en SERC konkurrence, så det var et spændt hold, der fredag aften gjorde sig klar til konkurrencen. Alle hold starter med at blive lukket ind i et rum, hvor de ikke kan se eller høre, hvad der sker i svømmehallen. Når det er holdets tur får de tre minutter til at læse en beskrivelse af, hvad det er for en ulykke de skal håndtere, hvorefter holdet bliver lukket ind i svømmehallen, hvor de skal løse opgaven. Seasen var i år en kæntret tømmerflåde med ti spejdere. Det danske hold fik en fornuftig 9. plads ud af 13 deltagende hold.
 
Hele lørdag var der konkurrencer i bassinet i Antwerpen – det blev en dag med blandede resultater. De danske deltagere er alle stærke svømmere, men konkurrencerne viste, at juniorerne forsat mangler at mestre en del af de tekniske elementer i livredningsdisciplinerne.

Det danske hold leverede, dog en række fine præstationer. De danske piger fik en flot 9. plads i disciplinen 4 x 25 bjærgning, hvilket er en ny nordisk seniorrekord i tiden 1.52,48. I de individuelle discipliner leverer Anja Olsen, AGF, en fin præstation i 100 redningsmedley i tiden 1.28,08 og bliver samlet nr. 12. På 100 redning med finner og torpedo bliver Anna Maria Svanbergsson samlet nr. 18 i en tid på 1.10,50. Tiden er kun 3 sekunder fra den danske seniorrekord på disciplinen. Hos drengene leverer Alexander Andersen, Tåstrup/VAT en god tid på 1.03,37 i 100 redning med finner, hvilket er en fin forbedring af hans personlige bedste. Victor Ludvigsen, GI40Hermes, viser at han forsat rykker sit niveau stabilt op af - Victor bliver nr. 17 i 100 redning med finner og torpedo i tiden 1.03,30. Både det danske pige og drenge hold leverer flotte tider i 4x50 redningsmedley, men begge hold bliver desværre disket på grund af henholdsvis en teknisk fejl og en tyvstart. En sur afslutning på dagen, da tiderne ville have placeret begge hold i toppen af feltet, dog lige uden for medaljeplaceringerne.
 
Samlet set har mesterskaberne været en stor succes for det urutinerede danske hold.  Danmark tager to medaljer til mesterskaberne, hvilket er to mere end forventet på forhånd.
Mesterskabet har vist, at juniorerne har et stort potentiale, men også, at der forsat er mange elementer, der kan arbejdes med frem mod næste år. Danmark slutter som nummer 9 i nationskonkurrencen, men med små forbedringer - særligt i holdkapperne vil holdet kunne rykke sig længere frem i feltet. Livredningssektionen vil nu evaluere på mesterskabet og herefter opstille kravene for at komme i bruttogruppen frem mod EJM i 2011.
 
Se alle resultater her.
 
Spørgsmål kan rettes til konsulent Morten Hinnerup på mail moh@svoem.dk eller på mobil 29160903.   

 


Cookieindstillinger