0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flot dansk debut på førstedagen af EJM i livredning

03-09-2010

Det unge danske hold var torsdag i vandet til udendørs-disciplinerne i EJM i livredning i Belgien. Dagen bød på mange flotte præstationer - og både sølv og bronze i disciplinen ”løb-svøm-løb” til Lia Jørgensen og Mai Hjelmgaard (foto: Jesper Westley Jørgensen). 

Af: 109
Den første konkurrencedag bød på et meget varieret program, hvor der både var discipliner med løb på stranden, svømning, padling på board og redningsholdkapper. For en stor del af det danske hold var det første reelle konkurrence, så den primære målsætning var at samle erfaring, der kan bruges fremadrettet – når EJM næste år afvikles på hjemmebane i København.
 
Dagens højdepunkt kom overraskende i pigernes ”løb-svøm-løb”, hvor deltagerne først løber 200 meter, hvorefter de svømmer 300 meter og tilslut løber de 200 meter tilbage til mål. Her viste de danske deltagere stor styrke og det blev til både sølv og bronze til henholdsvis Lia Jørgensen, Glostrup/VAT og Mai Hjelmgaard, VI39/VAT. Pigerne var begge med fremme efter de indledende 200 meters løb, hvorefter de satte konkurrenterne på plads i svømningen. De kommer op af vandet som nr. 2 og 3 og holder begge deres placeringer på den afsluttende løbetur. Kun en af de engelske piger, der var for stærk - og hun slår Lia med ca. en meter på målstregen. En meget flot præstation af de to VAT piger.
 
De øvrige danskere leverer gennem dagen fine præstationer, der giver gode forhåbninger frem mod næste år. Morten Møller Jensen, Glostrup/VAT, og Julie Christensen, GI40Hermes, kommer begge videre til B-finalen i beach flag. I det teknisk svære board race, som deltagerne kun har haft mulighed for at træne i to mdr., lykkes det Anja Olsen, AGF, at komme videre til A-finalen med de 16 bedste. Alexander Andersen, Tåstrup/VAT, nåede frem til en flot 8 plads på drengenes løb-svøm-løb. Alexander kom skidt fra start og var sidste mand i vandet efter de første 200 meters løb, men svømmede sig op igennem det næsten 40 mand store felt til 8. pladsen, som han formåede at holde helt til mål.

Eftermiddagen bød på holdkapper, hvor de otte bedste hold komme til A-finalen og de øvrige går i B-finalen. Her mangler det danske hold at få finpudset lidt på de tekniske finesser, men ikke desto mindre lykkedes det pigerne at komme i A-finalen i rescue tube rescue relay. Disciplinen forløber sådan, at Julie Christensen på første tur svømmer til bøjen, hvorefter Anja Olsen svømmer til bøjen med finner og torpedo – ved bøjen klikkes Julie fast i torpedoen, og der svømmes tilbage til stranden, hvor Mai Hjelmgaard og Anna Svanbergsson trækker Julie de sidste meter op på stranden. I finalen mangler pigerne de sidste kræfter og slutter som nr. 8. I de øvrige holdkapper går danskerne i B-finalen, der alle tre bliver vundet.    
 
Holdet skal i aften prøve kræfter med Search Emergency Response Competition (SERC) – en øvelse, hvor fire fra holdet skal løse et redningsscenarium på tid. Lørdag skal hele holdet igen i vandet til bassinkonkurrencerne.  
 
Se fotograf Jesper Westley Jørgensens billeder fra den første konkurrencedag her: Link.

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions konsulent, Morten Hinnerup, kontaktes på mobil: 2916 0903.

 


Cookieindstillinger