0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Tre generationer Christiansborg Rundt

29-08-2010
Svømmefamilie fra Odense var med på den 2000 meter lange distance i Københavns kanaler

Af: 127

 


Verner og Ida Schwertfeger på vej gennem Københavns kanaler. Foto: Søren Arildsen.

2000 meter i koldt havnevand ledsaget af brandmænd, tang og 1000 følgesvende. Det var lørdagens hygge for familien Schwertfeger fra Odense - 13-årige Ida, far Henrik og  farfar Verner.

De tre generationer tog turen rundt om Christiansborg - 2000 meter - i det største Open hav-svømmekonkurrence i Danmark.

For Ida og Henrik var det anden gang, de svømmede Christiansborg Rundt, mens Verner var blevet lokket til efter sidste år at have fulgt sønnen og barnebarnets debut fra kajkanten.

Ida, far og farfar havde aftalt at følges rundt i kanalerne. Det handlede nemlig ikke om, hvem der var hurtigst, men om at få en oplevelse sammen som familie.

Hurtige tider og medaljer er ellers nok noget som familien Schwertfeger fra Odense kender til. 13-årige Ida svømmer konkurrence i Frem Odense og gør det så godt, at hun lige nu er nummer seks på ranglisten i sin årgangsklasse.

Henrik er de seneste tre år blevet dansk mester i vandpolo med Danmarks mest vindende mandskab fra Frem, og farfar Verner kan se tilbage på en lang karriere, hvor det både er blevet til en række jyske mesterskaber i brystsvømning, landsholdsudtagelser i svømning og vandpolo, et formandskab for vandpolosektionen og holdleder for vandpololandsholdet, samt en næsten udtagelse til OL i Rom 1960. Kvalifikationskravet blev desværre først klaret efter deadline for udtagelsen.


Tre generationer klar på startbroen. Foto: Søren Arildsen.

Familiestart i 3. heat

De tre startede ud i tredje heat. Efter lidt startproblemer med briller som generede og tidstagningsstrips, som skulle justeres, kom der gang i svømmearmene. De første meter blev svømmet i modstrøm, men efter at være svømmet ind i den smalle kanal langs Børsgaden og Danmarks Nationalbank blev modstrøm til medstrøm.

Ida var i starten lidt generet af, at vandet var sort og uigennemsigtigt, og brandmænd og tang var heller ikke lige hendes kop the. Men efterhånden som meterne blev tilbagelagt, kom der mere og mere overskud og smil på læben, og på den sidste tredjedel var det svært ikke bare at give gas og svømme fra de to ældre.

Som stærke og dygtige svømmere var hverken Ida eller Henrik særlig mærkede af de 2000 meter. 73-årige Verner Schwertfeger mente heller ikke, at de 2000 meter var noget særligt, selv om han de seneste år havde haft mere gang i spinningcyklen end i våddragten. Men det er lige som at cykle, en gammel svømmer glemmer aldrig at svømme.

Så mon ikke alle tre generationer af familien Schwertfeger er med, når der i 2011 igen er Christiansborg Rundt.


Ida Schwertfeger på vej. Foto: Søren Arildsen

Se fotos fra:

Familien Schwertfegers svømmetur  


En glad Verner Schwertfeger er kommet i mål. Den 73-årige svømmer var en af de ældste i feltet. Foto: Søren Arildsen.

 


 


Cookieindstillinger