0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

1300 svømmere klar til at hoppe i kanalerne rundt om Christiansborg på lørdag

25-08-2010
Christiansborg Rundt 2010 - nu med start og mål på Søren Kierkegaards Plads. I år også med Krüger Stafetten. Altsammen i et royalt skær.

Af: 21

Med kun tre dage til den store åbent vand-svømmedag i hjertet af København – Christiansborg Rundt kombineret med Krüger Stafetten – kan der gøres status på antallet af tilmeldte deltagere. Og hvilken status.
I alt 1345 svømmere har i skrivende stund tilmeldt sig en af flere mulige distancer i de københavnske kanaler på lørdag.
Dermed er Dansk Svømmeunions mål om at nå op på cirka 1200 deltagere i 2010 nået til fulde.

Start- og målområde i nye flotte rammer
For første gang får arrangementet start og mål i Havnebassinet ud for Den Sorte Diamant på Søren Kierkegaards Plads.
Der vil således i år være meget mere plads til telte, stande samt publikum og deltagere sammenlignet med tidligere år, hvor start- og målområdet lå langs Frederiksholms Kanal.
Ruten er stadig den samme. Således er distancen rundt om Christiansborg, som tidligere år, præcis to kilometer.

Nyt sjovt initiativ i år i form af firmastafetten Krüger
Som noget nyt i år afholdes Krüger Stafetten, som er en fire-mands stafet, rundt om Christiansborg. Her er strækningens i alt to kilometer således inddelt i 4 x 500 meter. Stafetten er udtænkt som en firma-stafet, som en pendant til DHL-stafetten på landjorden. Deltagerne repræsenterer dog ikke nødvendigvis et firma for at være med. Flere af de tilmeldte hold udgøres eksempelvis af venner og medlemmer af svømmeklubber.
Stafetten er iværksat takket være et nyt samarbejde med Krüger A/S, der står bag meget af den teknologi, som sikrer badevandskvalitet i Københavns havn. 

DM og uofficielt NM i 10 kilometer åbent vand
Foruden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten byder Dansk Svømmeunion også på underholdning i vandet i form af Danmarks Mesterskaber og uofficielle Nordiske Mesterskaber i 10 kilometer åbent vand. Disse mesterskaber er forbeholdt de absolut stærkeste konkurrencesvømmere. Imidlertid vil der også være en 10 kilometers distance for ”super-motionister”, som Dansk Svømmeunion betegner målgruppen. 

Dansk Svømmeunions protektor igangsætter femte udgave af Christiansborg Rundt
I år vil Dansk Svømmeunions protektor, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, forestå igangsætningen af selve Christiansborg Rundt, hvor deltagerne således svømmer turen rundt individuelt. Kronprinsessen vil ydermere forestå præmieoverrækkelsen til vinderne af Krüger Stafetten.
Det er første gang, at Dansk Svømmeunions protektor er tilstede ved et åbent vand-arrangement, hvilket er en stor glæde i unionen. 

Svømning for ligestilling
Dansk Svømmeunion arbejder i disse år for mere ligestilling i sportens verden – et projekt, der oprindeligt er igangsat af Danmarks Idræts-Forbund under titlen ”Kvinder på Toppen”. I den forbindelse vil der på lørdag optræde et særligt ”pinK”-heat i Christiansborg Rundt. Et heat – hvor deltagerne, ved at være iført pink badehætter, vil svømme for mere ligestilling inden for dansk idræt. Heatet vil primært udgøres af svømmere tilfældigt sammensat og af begge køn, da ligestilling er et emne, som vedrører alle.
Farven pink er hos Dansk Svømmeunion de seneste måneder blevet et symbol på unionens ligestillingsindsats, hvilket således er baggrunden for initiativet med det pinK heat. Det er således også forklaringen på, hvorfor alle officials på pladsen vil få udleveret pink kasketter, samt grunden til, at alle buketter, der uddeles i forbindelse med præmieoverrækkelser vil være i pink nuancer.

Svømmende kulturborgmester
For Københavns kulturborgmester, Pia Allerslev, bliver der nok at se til på lørdag. Dels vil Pia Allerslev stå for åbningstaler forud for både Krüger Stafetten og Christiansborg Rundt, dels vil den friske politiker også selv svømme rundt om Christiansborg.
Det er første gang at Pia Allerslev selv skal prøve at stå distancen. Hun vil svømme i det føromtalte pinK heat – i øvrigt i følgeskab af Dansk Svømmeunions formand, Kaj Aagaard.

Programmet på lørdag byder på flere spændende indslag:
Klokken 09.00: Start DM 10 km/uofficielt NM 10 km samt 10 km åbent vand-svømning for supermotionister.
Klokken 12.00: Præmieoverrækkelse DM/Uofficielt NM 10 km samt 10 km supermotionister. I direkte forlængelse heraf overrækkelse af Dansk Svømmeunions Årets Åbent Vand-Pris 2010.
Klokken 12.10: Åbningstale for Krüger Stafetten ved Københavns kulturborgmester Pia Allerslev.
Klokken 12.15: Start Krüger Stafetten (4 x 500 meter).
Klokken 13.35: Åbningstale for Christiansborg Rundt ved Københavns kulturborgmester Pia Allerslev.
Klokken 13.45: Start Christiansborg Rundt. Igangsættes af Dansk Svømmeunions protektor - Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary.
Klokken 14.15: Præmieoverrækkelse Krüger Stafetten. Overrækkelse ved Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary.
Klokken 16.40: Præmieoverrækkelse Christiansborg Rundt.
Klokken 17.00: Havnebassinet genåbnes for skibstrafik.

Deltagerne fordeler sig på følgende distancer:
10 km DM/uofficielt NM/supermotionister: 15
Christiansborg Rundt: 1150 personer
Krüger Stafetten: 45 hold = 180 personer

Mulighed for eftertilmelding på dagen – kun til Christiansborg Rundt
Der er mulighed for eftertilmelding på selve dagen til at svømme Christiansborg Rundt – dog kun så længe der er ledige pladser. Minimumsalder for at kunne deltage: 15 år.
For eftertilmelding skal man henvende sig ved Registreringsteltet på Søren Kierkegaards Plads indenfor tidsrummet 10.00 – 12.00. Pris for tilmelding på selve dagen er 400 kroner.
Bemærk – det er kun muligt at tilmelde sig Christiansborg Rundt.

Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer
For pressen vil der være mulighed for at følge svømmerne fra følgebåde. Dette koordineres ved henvendelse til Dansk Svømmeunions informationsmedarbejder, Nora Thomsen, i presseteltet på Søren Kierkegaards Plads.

Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske deltagere afsted.   

Christiansborg Rundt 2010 afholdes i samarbejde med TrygFonden, Wonderful Copenhagen, Krüger, Københavns Energi, Det Kongelige Bibliotek-Den Sorte Diamant og Politiken (mediepartner). 

Arrangementet er ydermere støttet af Københavns kommune, By&Havn samt Carlsberg.

For yderligere information om Christiansborg Rundt 2010 kan, foruden nedenstående, også udviklingschef Morten Kjær kontaktes på telefon: 4439 4454 / mobil: 2170 4405.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger