0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM torsdag, finaleafsnit: Guld til Lotte Friis i 800 m fri finalen

12-08-2010

Af: 21

I torsdagens finaleafsnit af EM på langbane i Budapest præsterede Lotte Friis, Allerød/Sigma/NTC, at svømme sig til det ypperste af det ypperste – en guldmedalje i 800 m fri i tiden 8.23,27. Så kan det ikke gøres bedre. En virkelig flot præstation af den 22-årige dansker, der vælger at lægge hårdt ud og formår at styre løbet hele vejen.
Det var da også en jublende lykkelig Lotte Friis, der kom op af bassinet efterfølgende – lykkelig for sin velfortjente guldmedalje.
Sølvmedaljen gik her til franske Cyriell Ophelie Etienne i tiden 8.24,00. Bronze til Federica Pellegrini, Italien, i 8.24,99.

Oven på Lottes kraftpræstation var endnu en dansker i konkurrence i en finale – denne gang Sigma/Allerøds Louise Jansen i 200 m individuel medley. Louise, som har leveret flere meget flotte tider ved dette mesterskab, kommer i mål i tiden 2.17,37 og slutter som nummer otte.
Guldmedaljen på denne distance gik til den ungarske svømmer Katinka Hosszu i tiden 2.10,09.  

Med i aftenens 100 m butterfly semifinale var KVIK Kastrup-svømmeren Jeanette Ottesen. Jeanette tilbagelægger distancen i tiden 57,94 og slutter på en samlet tredjeplads. Dermed er den 22-årige svømmer klar, når det går løs i finalen fredag aften.

Også gårsdagens sølvmedaljevinder, Rikke Møller Pedersen, var i konkurrence torsdag aften - her i 200 m brystsvømning semifinalen. Svømmeren fra Frem/NTC noteres for tiden 2.26,08 og er dermed videre til morgendagens finale i næsthurtigste tid. Hurtigste svømmer i semifinalen var Anastasia Chaun, Rusland, i tiden 2.25,66.

Således er aftenens to danske semifinalister, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen, med videre til hver deres finale i top-3. Og dermed er der lagt op til endnu en særdeles spændende finaleaften i morgen, fredag, hvor vi også har Mads Glæsner at glæde os til at skulle følge i herrernes 800 m fri finale.

Se alle dagens resultater på www.omegatiming.com

Inden vi når til fredagens spændende finaleafsnit, har vi dog også et programfyldt indledende afsnit, der begynder klokken 09.30.

Se fotos og aktuelle videoklip fra EM-lejren på
www.svoem.dk

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.
Dansk Svømmeunion opfordrer til at kontakten til holdet kun går via elitechef Lars Sørensen og dermed ikke direkte via svømmernes mobilnumre.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger