0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM onsdag, finaleafsnit: Sølvmedalje for anden aften i træk til dansk svømmer – denne gang til Rikke Møller Pedersen

11-08-2010

Af: 21

Mange danske svømmeinteresserede ventede uden tvivl med særlig spænding på onsdag aftens finale i 100 m brystsvømning i EM-bassinet i Budapest. Her stod danske Rikke Møller Pedersen, Frem/NTC, nemlig finaleklar i næsthurtigste tid.
Og som i gårsdagens semifinale blev det også i aftenens finale til en meget flot andenplads delt med svenske Jennie Johansson i tiden 1.07,36. Således sikrede 21-årige Rikke Møller Pedersen sig sølvmedalje i onsdagens finaleafsnit – kun overgået af den russiske svømmer, Yuliya Efimova, der vandt guld i tiden 1.06,32. Et virkelig godt løb, der samtidig tegner godt for konkurrencen på den dobbelte distance – 200 m brystsvømning – der allerede er på programmet i torsdagens indledende afsnit. 

I aftenens finaleafsnit var også Sigma/Allerøds Louise Jansen i konkurrence i 200 m individuel medley semifinale. Her blev det til endnu en flot personlig rekordtid for den 26-årige svømmer i tiden 2.15,04, der resulterede i en samlet ottendeplads.
Et rigtig godt løb af Louise Jansen, der nu kan se frem til sin første internationale seniorfinale, der venter i torsdagens finaleafsnit.

Sigma/Allerøds Mathias Gydesen fortsatte onsdag aften med at forbedre sin danske rekord i 50 m rygsvømning – og samtidig sætte nordisk rekord på distancen. Således blev det i aftenens semifinale til en samlet 14. plads for Mathias i den nye danske rekordtid 25,44. Den 21-svømmer forbedrer her sin danske rekord fra indledende afsnit med yderligere 17/100 sekunder. Tiden er samtidig nordisk rekord med 2/100 sekunders forbedring af svenske Pontus Renholms tidligere nordiske rekord på distancen. Et stærkt resultat af Mathias Gydesen. 

I damernes semifinale i 100 m rygsvømning blev det til en flot samlet 10. plads for AGF-svømmeren Pernille Larsen i den udmærkede tid 1.01,97.

Og endelig lykkedes det også for 22-årige Chris Christensen, West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg, at forbedre sin tid fra indledende afsnit i 200 m brystsvømning, da han her til aften i semifinalen blev noteret for tiden 2.13,49. Chris slutter her på en samlet 15. plads.

Se alle resultater på www.omegatiming.com

EM fortsætter i morgen, torsdag, med indledende afsnit klokken 09.30. Her er der atter meget spændende løb på programmet med dansk deltagelse – eksempelvis Rikke Møller Pedersen, Frem/NTC, i indledende 200 m brystsvømning, Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup, i indledende 100 m butterfly og Mads Glæsner, VAT/VI39/NTC, i indledende 800 m fri. 

Se fotos og aktuelle videoklip fra EM-lejren på
www.svoem.dk

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.
Dansk Svømmeunion opfordrer til at kontakten til holdet kun går via elitechef Lars Sørensen og dermed ikke direkte via svømmernes mobilnumre.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion