0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM onsdag, indledende: Dansk rekord og fem danske svømmere videre oven på onsdagens indledende afsnit

11-08-2010

Af: 21

Vi er nu nået til tredjedagen af EM i Budapest, hvor det har været et virkelig godt indledende afsnit set med danske øjne.

Således er udbyttet blevet fem danske svømmere videre ud af i alt seks starter. 

For første gang ved disse mesterskaber har Lotte Friis været i konkurrence onsdag morgen. Det blev her til en samlet andenplads i 800 m fri i tiden 8.29,93. Således er den danske svømmer fra Sigma/Allerød/NTC sikkert videre til finalen, som afvikles torsdag aften.

Med i samme løb var også EM-debutanten Amalie Emma Thomsen (Sigma/Allerød/NTC), der her sluttede på en samlet 15. plads i tiden 8.45,95.

I indledende 200 m individuel medley blev det til en samlet ottendeplads og dermed en plads videre i aftenens semifinale for Louise Jansen, Sigma/Allerød, i tiden 2.15,65. Et godt løb af den 26-årige svømmer, der her sætter personlig rekord.

Også Pernille Larsen svømmede sig til en semifinaleplads onsdag morgen. Det skete i indledende 100 m rygsvømning, hvor AGF-svømmeren blev noteret for tiden 1.02,03 og sluttede som nummer ni.

For danske Mathias Gydesen gik det helt forrygende onsdag morgen, da han i indledende 50 m rygsvømning satte dansk rekord i tiden 25,61. Den 21-årige svømmer fra Sigma/Allerød forbedrer her sin egen danske rekord med 4/10 sekunder og er nu klar til aftenens semifinale på distancen på en delt 14. plads sammen med den russiske svømmer Stanislav Donets. 

Endelig var også West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjergs Chris Christensen i konkurrence i dag – i 200 m brystsvømning. Med tiden 2.14,36 blev det til en samlet 16. plads for Chris, der således også står klar, når aftenens finaleafsnit går i gang.

Se alle resultater på www.omegatiming.com

Foruden ovennævnte resultater kan vi også i aften se frem til damernes finale i 100 m brystsvømning, hvor vi har Rikke Møller Pedersen (Frem/NTC) klar. Det bliver uden tvivl en spændende finale.

Opsamlende har vi i aften følgende løb at glæde os til:
Rikke Møller Pedersen, Frem/NTC, i 100 m brystsvømning, finale
Louise Jansen, Sigma/Allerød, i 200 m individuel medley, semifinale
Pernille Larsen, AGF, i 100 m rygsvømning, semifinale
Mathias Gydesen, Sigma/Allerød, i 50 m rygsvømning, semifinale
Chris Christensen, West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg, i 200 m brystsvømning, semifinale

Finaleafsnittet begynder klokken 17.00.

Se fotos og aktuelle videoklip fra EM-lejren på www.svoem.dk

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.
Dansk Svømmeunion opfordrer til at kontakten til holdet kun går via elitechef Lars Sørensen og dermed ikke direkte via svømmernes mobilnumre.