0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM - tirsdag, finaleafsnit: Sølv til Jeanette Ottesen i 50 m butterfly i ny dansk rekordtid

10-08-2010

Af: 21

Allerede på andendagen lykkedes det for en dansk svømmer at kæmpe sig til en podieplads ved EM i Budapest. Det var et faktum, da danske Jeanette Ottesen i aftenens 50 m butterfly finale blev noteret for den helt forrygende nye danske rekordtid 25,69. Derved blev det til en flot sølvmedalje til den 22-årige svømmer fra KVIK Kastrup.
Jeanette forbedrer her sin egen danske rekord sat tilbage ved VM i Rom for et år siden med ikke mindre end 17/100 sekunder.
En kraftpræstation uden lige, som kun blev overgået af svenske Therese Alshammar, der vandt guld i den blot 6/100 sekunder hurtigere tid 25,63.
Bronzemedaljen gik til franske Melanie Henique i tiden 26,09.

Også danske Rikke Møller Pedersen (Frem/NTC) var i konkurrence her til aften, da semifinalen i 100 m brystsvømning blev afviklet. Det blev her til endnu en stærk præstation af den 21-årige svømmer i tiden 1.07,49.
Rikke forsøger i aftenens løb at eksperimentere lidt ved at lægge en smule hurtigere ud sammenlignet med indledende løb. Dette resulterer i en lidt hurtigere tid her til aften og således et fuldt ud tilfredsstillende løb, der nu betyder, at Rikke er klar til onsdagens finale i næsthurtigste tid. Hurtigste svømmer i tirsdagens semifinaler var den russiske svømmer, Yuliya Efimova, der blev noteret for tiden 1.06,80.
Vi kan således se frem til et særdeles spændende finaleafsnit igen allerede i morgen, onsdag.

For VAT/VI39-svømmeren Jakob Andkjær blev det i tirsdagens 50 m butterfly finale til endnu en syvendeplads – denne gang i tiden 23,78.

Se alle resultater på www.omegatiming.com

Indledende afsnit onsdag begynder klokken 09.30. Her kan vi blandt andet glæde os til at følge Lotte Friis, Sigma/Allerød/NTC, i 800 m fri. 

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.
Dansk Svømmeunion opfordrer til at kontakten til holdet kun går via elitechef Lars Sørensen og dermed ikke direkte via svømmernes mobilnumre.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion