0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Masters-svømning, VM 2010: Jacob Carstensen med flere verdensmestre i Gøteborg

03-08-2010

Af: 21

Verdensmesterskaberne i svømning for masters er nu i fuld gang i Gøteborg. Her følger udvalgte danske resultater fra de første konkurrencedage.

Førstedagen af VM i Gøteborg resulterede i tre medaljer til Danmark. Dagen bød ellers kun på ét løb - 800 fri – men det resulterede til gengæld i en sølvmedalje og to bronzemedaljer til de danske svømmere.
Lyngbys Elisabeth Ketelsen vandt sølv i aldersklassen 60-64 år. De to bronzemedaljer tilfaldt Gentofte-svømmerne Frank Byskov i aldersgruppen 35-39 samt Ellen Garne i aldersgruppen 45-50.  
Derudover bød førstedagen på tre danske rekorder. Foruden ovennævnte Ellen Garne og Frank Byskov blev det også til en dansk rekord af Helle Rasmussen, Vordingborg, i aldersgruppe 50-54 år.

På andendagen af VM blev det til ikke mindre end fire verdensmesterskaber til danske svømmere.
Det blev til guld og verdensrekord af Mark Vogel, Gentofte, i 200 m rygsvømning, guld til Grethe Bentsen, VAT, i 200 m rygsvømning - og så var der guld til Jacob Carstensen, West Swim Esbjerg, i 100 m brystsvømning samt guld til Linda Lund, Kvik Kastrup, i 100 m fri. Jacobs tid var samtidig dansk og nordisk rekord.

Derudover var der en sølvmedalje for anden dag i træk til Elisabeth Ketelsen, Lyngby, i 200 m rygsvømning. I samme disciplin satte Ellen Garne, Gentofte, nordisk rekord og sluttede på en samlet syvendeplads.
Käthe Sørensen fra Glostrup rundede en fremragende andendag af VM for masters af med en bronzemedalje i 100 m brystsvømning.

Claus Lerche Iversen, Sigma, satte dansk og nordisk rekord i 100 m fri for sin aldersgruppe 30-34. I søndags blev det til dansk rekord for årgangen yngre. Claus blev her nummer fire. 

Jacob Lercke Skytte vandt mandag bronze i 200 m fri i alderesgruppen 25-29 år. 

Således stribevis af flotte resultater præsteret af danske masterssvømmere ved VM i Gøteborg.

Følg med i resultaterne live på: http://www.2010finamasters.org/ 

For yderligere information kan Mark Vogel, Dansk Svømmeunions mastersudvalg, kontaktes på mobil: 2729 3411.