0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Det danske hold til Europa Mesterskaberne i svømning nu endeligt udtaget

26-07-2010

Af: 21

Efter weekendens deltagelse ved de åbne slovenske mesterskaber i Kranj, har Dansk Svømmeunion udtaget det hold af svømmere, der skal repræsentere Danmark ved EM i svømning, som finder sted i Budapest i perioden 9. – 15. august.

Det danske hold, som nu er endeligt udtaget, består af følgende 11 svømmere:
Lotte Friis, Sigma/Allerød/NTC
Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup
Rikke Møller Pedersen, Frem/NTC
Amalie Emma Thomsen, Sigma/Allerød/NTC
Pernille Larsen, AGF
Chris Christensen, ESE, West Swim Esbjerg
Mathias Gydesen, Sigma/Allerød
Mads Glæsner, VAT/VI39/NTC
Jakob Andkjær, VAT/VI39
Louise Jansen, Sigma/Allerød
Daniel Skaaning, VAT/STT

Trænere:
Paulus Wildeboer, landstræner
Per Holmquist, holdtræner, Kvik Kastrup
Jesper Starcke, assisterende landstræner

Overordnet set havde Dansk Svømmeunion håbet på et samlet set større hold til EM, men landstræner Paulus Wildeboer er alligevel godt tilfreds med holdet, der rejser til Budapest den 5. august: - Vi har et hold til EM, der både består af en verdensmester, fire VM-finalister fra 2009 og to medaljetagere fra de netop afholdte Europæiske Junior Mesterskaber, så jeg er godt tilfreds med udsigterne til et spændende EM for Danmark. Og vigtigt for mig er det yderligere, at topsvømmerne på EM-holdet viste god stabilitet og form ved weekendens stævne i Slovenien. 

Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, udtaler om EM-kvalifikationsforløbet og størrelsen på EM-holdet: - Vi havde håbet på omkring 14 svømmere kvalificeret, men forløbet siden DM i Påsken, hvor vi gav en gruppe svømmere en ekstra kvalifikationsmulighed til EM, har været hård, men samtidig også lærerig for denne gruppe af fremtidens svømmere.
Elitechefen udtaler videre: - Vi havde to mål med at tilbyde denne ekstra kvalifikationsmulighed. Et var naturligvis at få et så stort hold til EM som muligt, noget andet var at tilbyde topprofessionelle og krævende forberedelser sæsonen ud for gruppen. Det første mål nåede vi ikke, men det andet mål er vi nået i mål med. Størstedelen af denne ekstra gruppe af svømmere har været stillet over for en række meget lærerige udfordringer og har således gennemgået en uvurderlig udvikling frem mod en krævende VM-sæson i 2010/2011, fortæller Lars Sørensen.

Medieguide og afrejseinformation
Dansk Svømmeunion udsender yderligere information som optakt til mesterskaberne i næste uge. Således følger en medieguide med præsentation af landsholdet, detaljeret program for mesterskaberne samt information om landsholdets afrejse fra Kastrup Lufthavn. Informationerne bliver udsendt via en pressemeddelelse og vil samtidig blive lagt på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

For yderligere information kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160. Landstræner Paulus Wildeboer kan kontaktes på mobil: 2920 6158.   

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460