0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Stort dansk hold med til verdensmesterskaberne i svømning for masters

26-07-2010

Af: 21

Når det går løs fra på torsdag, den 29. juli med Verdensmesterskaberne i svømning for masters i Göteborg, Sverige, er 102 danske masters-svømmere klar til start.
I alt vil der være deltagere fra 97 lande, og foruden svømning bliver der ligeledes konkurreret om medaljer i disciplinerne udspring, synkro og vandpolo. 

Verdens største sportsbegivenhed med deltagelse af mange tidligere OL-medaljetagere
Mesterskaberne betegnes som verdens største sportsbegivenhed rent deltagermæssigt - i 2010 med over 7.500 deltagere.
Også for det danske holds vedkommende er der tale om et rekordstort deltagerantal i år med 102 tilmeldte deltagere - primært inden for svømning.

Se oversigt over de danske deltagere her.

Masters er for alle svømmere, der er fyldt 25 år og ældre. Således er den ældste deltager født i 1914 og fylder 96 år under stævnet. 

Stævnet bliver et sandt stjernevrimmel af gamle OL-medaljetagere, tidligere verdensmestre og rekordholdere. Fra Danmark bliver det eksempelvis spændende at følge verdensmesteren fra 1997 i 400 m fri, Jacob Carstensen, der stiller til start i fem discipliner.

Gode medaljechancer også for de danske deltagere

Masterssvømning i Danmark er en veludviklet sport, så der er en lang række danske svømmere med til mesterskaberne med gode medaljechancer. Kvik Kastrup stiller eksempelvis med Linda Lund, der så sent som sidste år satte verdensrekord i 100 m brystsvømning. Også Gentoftes Mark Vogel, med Europarekord sat i marts måned, samt Frank Byskov, ligeledes Gentofte, ligger godt til i startlisten. USG har et par særdeles giftige holdkapper med og kan helt sikkert blande sig i medaljestriden dér. Og SIGMA Nordsjælland stiller med de to landsholdssvømmere, Jacob Lercke Skytte og Jakob Iversen, der begge kan fejre triumfer i crawl og medley. Ålborgs supersprinter Jess Jacobsen samt Anders Kilen, USG, kan også med stor sandsynlighed høste medaljer på de kortere distancer. 

I åbent vand-svømning, 3000 meter, forventes Danmark at kunne blande sig om topplaceringerne – blandt andet med Peter Schultz fra USG og Ellen Garne fra Gentofte. 

Følg med i resultaterne live på: http://www.2010finamasters.org/ 

For yderligere information kan Mark Vogel, Dansk Svømmeunions mastersudvalg, kontaktes under hele stævnet på mobil: 2729 3411. 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460