0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

23
Januar
2021
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

Svømningens Grunduddannelse

Store Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3608
Sofiendalskolen (Aflyst)
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)
30
Januar
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 1. del (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Medaljer til Danmark ved stort internationalt livredningsstævne i Tyskland 16.-17. juli.

22-07-2010
Det danske hold til DLRG cup leverede flotte resultater - to medajler og en række finale pladser blev udbyttet.

Af: 109
Danmark stillede fuldt hold til DLRG Cup i Warnemünde i Tyskland og opnåede en flot samlet 4. plads blandt de 10 deltagende nationer. Holdet bestod af både nye og rutinerede konkurrencelivreddere, som tilsammen leverede flotte præstationer i form af flere semifinaler og finaler, samt en medalje af sølv og en af bronze.

   

Jan Simonsen (billedet) imponerede således på førstedagen ved at opnå en 3. plads i beachflag, mens Caroline Kleemann på anden dagen opnåede en 2. plads i boardrace.
 
Blandt de nye deltagere på det danske landshold deltog tidligere EJM-svømmer, Anja Olsen fra AGF og langdistancesvømmeren Maj Hjelmgård fra VAT, som sidst på sommeren skal repræsentere Danmark ved EJM i konkurrencelivredning i Belgien.
Maj Hjelmgård leverede allerede på førstedagen en flot præstation ved at blive nr. 5 i surfrace, en distance på ca. 600m bestående af svømning og korte sprint på stranden. En disciplin hvor også Thomas Ibsen og Kathrine Zinck Leth viste flotte takter ved at blive henholdsvis nr. 9 og nr. 10.
 
I holdkapperne blev Anja Olsen sammen med Caroline Kleemann nr. 5 i boardrescue, en holddisciplin, hvor den ene svømmer ca. 150 m ud til en bøje, og efterfølgende blive ”reddet” tilbage på land af den anden deltager på et paddleboard. Samme resultat opnåede Thomas Ibsen Nielsen og Martin Jørgensen på herresiden.
 
Blandt de mere rutinerede på holdet opnåede Tor Bush en flot 8. plads i finalen surfski, mens Caroline Kleemann endte på en 12. plads. En disciplin, hvor udøveren ror en lang og ustabil kajak ca. 800m. Både Kathrine Zinck, Martin Sigsgaard Jørgensen og Kresten Falster nåede videre til semifinalen, sidstnævnte ikke langt fra at nå videre til finalen.
 
Anden dag af stævnet bød på lidt større udfordringer i form af stærk blæst og oprørt hav. Dette forhindrede dog ikke 8 ud af 10 danske deltagere i at nå videre til semifinalen i bordrace. Et løb med et stærkt felt bestående af over 100 deltagere af hvert køn, hvor udøveren padler på et paddleboard ca. 600 m rundt om to bøjer, med start og slut på land.
Martin Sigsgaard Jørgensen nåede hele vejen videre til finalen, hvor han endte på en 9. plads, mens Thomas Ibsen Nielsen kom ind på en 12. plads.
 
Dagen bød senere på en finaleplads til Caroline Kleemann i ”kongedisciplinen” oceanwoman, en slags livredningstrialthlon, hvor udøveren svømmer 400 m, padler board 600 m og ror surfski 800 m med 90 m løb efter hver del. På trods af et skarpt felt blev det til en flot 6. plads.
 
På holdkapsiden imponerede både herrerne og damerne ved at bliv henholdsvis nr. 4 og nr. 5 i disciplinen taplin, hvor en deltager på holdet svømmer, en padler board, en ror surfski og den sidste mand/kvinde sprinter 90 m. I disciplinen rescuetube vandt damerne B-finalen og herrerne fik en 7. plads i A-finalen. I rescuetube svømmer deltager nr. 1 150 m ud til en bøje, hvorefter deltager nr. 2 svømmer med finner og torpedo ud og henter vedkommende. Når det er dybt nok til at bunde trækker deltager 3 og 4 deltager et op af vandet og henover målstregen.  

I den samlede individuelle stilling blev bedste dansk placerede kvinde Caroline Kleemann med en 5. plads ud af 115 deltagere, mens Thomas Ibsen blev nr. 22 ud af 140 deltagere på herresiden.
 
På trods af et hold bestående af juniorsvømmere og førstegangsdeltagere og en kort, men effektiv træningsindsats op til stævnet fik det danske hold bevist, at der er stort potentiale i dansk konkurrencelivredning. Det tyder således på at også fremtiden vil byde på flotte resultater, hvor Danmark kan blande sig med de helt store nationer inden for konkurrencelivredning.

Nedenfor det danske hold.

    

Det bliver derfor spændende at se, hvad juniorsvømmerne kan præstere til det kommende EJM i Belgien til september, og hvad seniorsvømmerne kan præstere til VM i Egypten til oktober.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til konsulent Morten Hinnerup på mail moh@svoem.dk.