0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

8
Maj
2021
Kunstsvømning
DM
Odense

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

St Heddinge

Årgangstræneruddannelse

 

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion

26. maj Gentofte (engelsk)

1. juni Haderslev

Modul 2 - Bane-, mål- og vendedommer

9. maj Gentofte

Modul 7 - Overdommer

21. august + 11. september Vejle

 Næste arrangement

9
Maj
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3651
Kildeskovshallen
15
Maj
2021
Træner/instruktør
Årgangstræneruddannelsen TÅR21-3664
Vildbjerg Sports- og Kulturcenter
15
Maj
2021
Træner/instruktør
Årgangstræneruddannelsen TÅR21-3592
Fyrtårn Tommerup (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Flotte danske resultater ved Nordens største åbent vand stævne i Vansbro, Sverige

11-07-2010
Mathilde Riis Sørensen og Nicklas Luplau, West Swim Esbjerg Nordiske Mestre i 5.000 meter åbent vand-svømning

Af: 42

De danske svømmere udgjorde med 58 deltagere kun en brøkdel af de 11.655 deltagere der var tilmeldt dette års Vansbrosimingen, men tog for sig af de bedste placeringer. Vansbrosimingen er en del af en Svensk Klassiker i samarbejde med blandt andet Vasaløbet (skiløb), og en væsentlig del af den svenske idrætskultur.
 
Fredag 9. juli afholdtes de åben Svenske Mesterskaber, som samtidig var de første uofficielle Nordiske Mesterskaber i 5.000 meter svømning i åbent vand. Hos kvinderne tog Mathilde Riis Sørensen, West-Swim Esbjerg første pladsen i tiden 1.02.03, og blev dermed Nordisk Mester. Sidste års vinder i de åbne Svenske Mesterskaber, Trine Gudnitz, Helsingør Svømmeklub blev nummer tre i tiden 1.03.46, efter den kun 15 årige Ellen Olsson fra Skåre, Trelleborg.
 
Hos herrerne blev det også dansk triumf, da Nicklas Luplau, West-Swim Esbjerg blev hurtigste svømmer i tiden 0.58.31, og derfor også nordisk mester. Nicklas blev fulgt af Mike Thorén fra Motala, og Tim Arnesen fra Mölndal.
 
Lørdag 10. juli svømmedes Kortsimmet og Tjejsimmet (tøsesvømningen), som er en udfordrende 1.000 meter strækning i modstrøm i Västerdalälven i Vansbro. Starten er meget afgørende i disse løb, hvor deltagerne løber ud fra bredden af Vanån, og krydser denne de første cirka 100 meter, inden modstrømstrækningen, hvor en placering tæt mod bredden, hvor strømmen ikke er så stærk gunstig.
 
I Kortsimmet mødtes Nicklas Luplau igen med Mike Thorén. Ind til kort før mål lå de to herrer side om side i front, men på de sidste meter kom det Mike til gode, at han havde ligget tættest på brinken af floden, og det lykkedes ham at komme i mål i tiden 11.08.7, 8/10 sekund foran Nickals Luplau, som blev henvist til andenpladsen.
 
I Tjejsimmet startede fire danske piger blandt de 100 bedste. Ruten var den samme som i Kortsimmet. Kampen var hård i starten, og det lykkedes Mathilde Riis Sørensen, West-Swim Esbjerg at komme i forreste position ved indgangen til Västerdalälven, og denne plads holdt hun fast i resten af løbet, som hun vandt i tiden 11.26.3. Sidste års vinder Trine Gudnitz forstuvede hånden i kampen om de bedste pladser i feltet, og måtte se sig henvist til en femte plads i tiden 11.52.1. I dette års Tjejsimmet var ca. 3.217 kvinder tilmeldt.
 
Søndag, den 11. juli gik det løs i den traditionsrige Vansbrosimingen, som har været afholdt hver sommer de sidste 60 år. Vansbrosimingen er 3.000 meter lang. De først 2.000 meter i medstrøm i Vanån, hvorefter deltagerne svømmer de sidste 1.000 meter i Västerdalsälven imod strømmen. I år i strålende solskin, og 19 grader varmt vand.
 
I alt var der 7.173 tilmeldte til dette års Vansbrosimning. På herresiden var det igen Nicklas Luplau West-Swim Esbjerg, der fik den bedste danske placering som nummer seks i tiden 31.38.5. Vinder blev Mike Thorén, Motala i tiden 31.32.0.
 
Hos damerne blev det for tredje gang i denne weekend dansk sejr for Mathilde Riis Sørensen, West-Swim Esbjerg, der vandt i tiden 32.53.9 foran Åsa Neij, Jönköping og Ellen Olsson Skåe, Trelleborg. Fjerde pladsen gik til Trine Gudnitz, Helsingør Svømmeklub i tiden 33.47.1.
 
Det lykkedes således Mathilde Riis Sørensen at gøre rent bord, med tre sejre af tre mulige i årets Vansbrosiming. I 2009 var det Trine Gudnitz der gjorde rent bord, så dansk svømning har de seneste år markeret sig flot i denne store og velorganiserede svømmebegivenhed. 58 danske svømmere deltog i år, og øvrige resultater kan ses på www.vansbrosimningen.com.
 
Vansbrosimningen afholdes hvert år i den anden weekend i juli, og er bestemt et besøg værd, uanset om man er konkurrence- eller motionssvømmer. Næste år afholdes arrangementet 8.-10. juli.