0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Frem Odense vandt DM i vandpolo

13-06-2010
GI40 Hermes blev besejret 7-6 i den tredje DM-finale

Af: 127


Hermes som her dækker op, udnyttede slet ikke de mange overtalssituationer, holdet havde mod Frem. Foto: Søren Arildsen

Frem gjorde igen. Sikrede sig det danske mesterskab i vandpolo for næsen af en seriøs guldmedalje-kandidat. I år var det GI40 Hermes, som var lige ved og næsten. Men Frem trak - som det har været vanen de seneste mange sæsoner - det længste strå, da de to stærkeste mandskaber i Danmark tørnede sammen i Bellahøj Svømmestadion søndag 13. juni i den tredje og afgørende kamp om DM.

Tre faktorer gjorde sig gældende i det publikumstætpakkede københavnske svømmestadion. Hermes formåede ikke at udnytte holdets mange overtalssituationer, Frem-keeper Jesper Hultgren havde en aften af de helt store med mange klasseredninger, og  Hermes topscorer Tamas Ibalya fik ikke meget plads til at fyre kanonen af.


Frems målvogter Jesper Hultgren havde hevet storspillet frem til lejligheden. Foto: Søren Arildsen.

Frem bragte sig foran 2-1 allerede i 1. periode, og herefter haltede Hermes efter. Et par minutter inde i 3. periode fik Hermes kontakt ved stillingen 3-3, men to hurtige mål af Frem, sendte igen mesterholdet i front.

Hermes havde flere muligheder for at bringe sig tilbage i kampen, men hjemmeholdet missede overtalssituationerne - faktisk havde Hermes 11 mand mere-situationer men formåede kun at udnytte tre. Ineffektivt i forhold til Frem, som havde fem overtalssituationer og scorede på de tre.

Da Heino Aggerdam samtidig fik plads til at fyre et par langskud ind i netmaskerne bag Hermes-keeper Jesper Thorsø i 4. og afsluttende periode, lukkede fynboerne effektivt mesterskabskampen til egen fordel.

24 danske mesterskaber

Med DM-guldet i hus kan Frem Odense se tilbage på 24 danske mesterskaber. Heraf er de 23 hentet siden 1987. Sidste år troede Slagelse, at Frems æra som Danmarks bedste vandpolo-hold var slut, da vestsjællænderne fik tvunget Frem ud i tre mesterskabskampe. I år besat Hermes-holdet samme tro.

Måske kan troen eller bare en stærk gang vandpolo i næste sæson flytte det fynske mandskab ned af det øverste trin på mesterskabsskamlen, men indtil de sker, kan Frem Odense sole sig i bevidstheden om, at holdet endnu en gang satte alle mesterskabsbejlere til vægs.


Glade Frem-spillere efter at mesterskabet var i hus. Foto: Søren Arildsen

Se fotos fra DM-finalen

Resultat:

GI40 Hermes-Frem Odense 6-7 (1-2, 0-1, 2-2, 3-2)

Målscore:
Hermes: Tamas Ibalya 3, Kim Bonde 1, Klaus Eskelund 1, Morten Svare 1.

Frem Odense: Heino Aggerdam 4, Søren Brasholt 1, Michael Harder 1, Henrik Swertfeger 1.


 


Cookieindstillinger