0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

15
Maj
2021
15
Maj
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

St Heddinge

Årgangstræneruddannelse

 

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion

26. maj Gentofte (engelsk)

1. juni Haderslev

Modul 2 - Bane-, mål- og vendedommer

9. maj Gentofte

Modul 7 - Overdommer

21. august + 11. september Vejle

 Næste arrangement

15
Maj
2021
Træner/instruktør
Årgangstræneruddannelsen TÅR21-3664
Vildbjerg Sports- og Kulturcenter
15
Maj
2021
Træner/instruktør
Årgangstræneruddannelsen TÅR21-3592
Fyrtårn Tommerup (Aflyst)
22
Maj
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse TBØ21-3588
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Cheftræner Flemming Poulsen stopper i Sigma efter fem succesfulde år

31-05-2010
Læs her Sigmas pressemeddelelse.

Af: 21

Flemming Poulsen havde egentlig lyst til at blive 5 år mere i SIGMA – og vinde mere end de 4 danske holdmesterskaber og deltage i flere af de mange internationale mesterskaber med SIGMA svømmere, som det er blevet til i de seneste 5 år – og Flemming roser den Nordsjællandske elitesatsning mellem Allerød og Birkerød Svømmeklubber, men udtaler samtidig:
” – Jeg er skuffet over den opbakning, der ydes til de bedste danske eliteklubber fra Dansk Svømme Unions side, og jeg er bekymret over den centralisering af ressourcer og fokus, der foregår omkring det Nationale Trænings Center (NTC). Hvis flere og flere ressourcer og opmærksomhed skal gives til NTC og ikke til elitemiljøerne i klubberne, så får talentudviklingen i dansk svømning et alvorligt problem om nogle få år.”

Flemming Poulsen fortsætter:
" – SIGMA har Danmarks suverænt stærkeste elitekoncept, som spænder fra talentudvikling, fokus på årgangssvømning og satsning på junior/seniorelite, og der arbejdes hårdt i både træner- og ledergruppe på at fortsætte udviklingen af nye danske verdensstjerner i svømning. Derfor gør det ondt at se, at bl.a. SIGMA ikke hjælpes mere end tilfældet er, og at al økonomisk hjælp fra Unionen er skåret bort fra og med i år. På det grundlag ønsker jeg ikke at arbejde i dansk svømning og stopper derfor som elitetræner i Danmark. Jeg ønsker dansk svømning og især SIGMA alt det bedste, men er stærkt bekymret for fremtiden efter OL i 2012, hvis ikke klubmiljøerne igen kommer mere i fokus i dansk svømning”.  

I SIGMA er man glade for roserne fra Danmarks mest succesfulde træner i nyere tid, men den Nordsjællandske elitesatsning har ikke tænkt sig at ”kaste håndklædet i bassinet” og give op fordi dens succestræner er kritisk overfor forholdene i dansk svømning, og Jan Schäfer (formand Birkerød Svømmeklub) siger om situationen:
” – Vi ønsker at videreføre vort brede og dybe elitekoncept også i årene fremover, og det er bestemt planen fortsat at kunne levere svømmere, der kan kvalificere sig til og endda vinde medaljer ved store internationale mesterskaber. Vi fortsætter også ufortrødent samarbejdet med alle dele af dansk svømning, herunder andre klubber, NTC og Dansk Svømme Union. Alt andet ville være katastrofalt for dansk svømning.”

I SIGMA er man dog selvfølgelig kede af, at samarbejdet med Flemming Poulsen stopper om nogle få måneder, da SIGMA skylder Flemming stor tak for at have ført startfællesskabet ind i en international epoke. Lone
Olczyk (formand Allerød Svømmeklub) siger om dette:
” – Flemming er kompromisløs i sine krav til sig selv og miljøet omkring ham, og han har lært os, at selvfølgelig kan vi svømme lige så hurtigt som russere, amerikanere, kinesere osv., hvis vi satser og engagerer os maksimalt. Det vil vi derfor forsøge at fortsætte med.”

Mens SIGMA derfor ønsker Flemming alt mulig held og lykke – og satser på at kontakten med succestræneren kan fortsætte uanset hvor i verden Flemming vil befinde sig i fremtiden - er man allerede i gang med den proces, som skal føre til ansættelsen af en ny cheftræner, der kan matche de høje ambitioner der haves.

Hvornår den nye cheftræner kan præsenteres er uvist, og Flemming varetager træningen i SIGMA med uformindsket styrke indtil da, men i SIGMA lægger man vægt på, at den nye cheftræner – udover at træne startfællesskabets junior/senior hold – kan fortsætte SIGMA traditionen for samarbejde med de øvrige trænere i startfællesskabet, med holdlederne i eliteudvalget i SIGMA, med forældre og svømmere og alle som er involveret i arbejdet med de mere end 100 konkurrence- og elitesvømmere i SIGMA organisationen. Det er en organisation, som bl.a. tæller de danske årgangs holdmestre, sølvvinderne fra årets Svømme liga og mere end 50 danske mini-, årgangs- og junior/seniormestre.

Den nye cheftræner skal derfor være i ”sværvægtsklassen” og med dokumenterede topresultater indenfor elitesvømning.

For yderligere oplysninger: 
Flemming Poulsen, Cheftræner SIGMA, tlf: 2128 6233
Lone Olczyk, Formand SIGMA ALLERØD, tlf: 2218 1766
Jan Schäfer, Formand SIGMA BIRKERØD, tlf: 2011 9508