0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Fælles fodslag - vejen frem til flere stærke internationale resultater

30-05-2010
Dansk Svømmeunions formand, Kaj Aagaard, om sit og bestyrelsens syn på dansk elitesvømning

Af: 21

Dansk Svømmeunions bestyrelse vil elitesvømning på højeste niveau
I Dansk Svømmeunions bestyrelse glædes vi over de stærke internationale resultater vores dygtige og ambitiøse svømmere har opnået i de senere år. Aldrig før har vi været så privilegerede med resultater, som gør indtryk i hele den internationale svømmeelite. Det er flot gået af vores svømmere.
Det glæder bestyrelsen med disse stærke resultater, fordi vi vil elitesvømning på højeste niveau. Det har vi sat os som mål. Det har vi arbejdet for siden 2002, hvor vi påbegyndte en meget målrettet og ambitiøs elitesatsning. I de seneste år har vi oplevet de første resultater af denne satsning, og vi glæder os til at følge udviklingen i årene fremover.

Få ressourcer udnyttes optimalt med et fælles træningscenter
I bestyrelsen er vi af den holdning, at svømmere, for at kunne nå hele vejen, skal have mulighed for at træne på et fælles træningscenter, hvor andre svømmere på samme niveau også træner, og hvor svømmerne kan trække på trænerbistand i verdensklasse. Vi stiler højt, og vi har store ambitioner. Men vi ved også, at den konkurrence, som vi er stillet overfor internationalt, er benhård. Netop derfor skal vi udnytte vores ressourcer optimalt, ikke mindst vores lands størrelse taget i betragtning. Her tror vi på, at et fælles træningscenter, hvor vi samler vores stærkeste kompetencer, er den rigtige løsning.

Det nationale træningscenter (NTC), som vi kender det i Bellahøj, er lige præcis det, som vi vil. Vi har der fået skabt et stærkt og højt internationalt orienteret træningsmiljø, som vi kan være stolte af. Vores to landstrænere – Mark Regan og i dag Paulus Wildeboer – har i den forbindelse udgjort to centrale og værdifulde aktører.

Bestyrelsen anerkender, at et center som NTC ikke nødvendigvis er den bedste løsning for alle elitesvømmere. Omvendt tror bestyrelsen på, at NTC er den eneste rigtige vej at gå, hvis vi vil arbejde os seriøst og målrettet hen imod de ypperste internationale svømmeresultater. Så kan vi ikke undvære de helt unikke ressourcer, som centeret har at byde ind med.

Et træningscenter gør det ikke alene
Men NTC kan ikke stå alene. Uden et godt og ordentligt samarbejde med landets eliteklubber, når vi ingen vegne. Derfor bygger unionens elitesatsning da også på en to-strenget strategi: dels NTC, dels arbejdet på at styrke klubber, trænere og svømmere, hvor de bor og træner rundt omkring i landet. Begge dele udgør væsentlige elementer for at sikre danske verdensklasse-resultater i dag og på sigt.

Tillid, åbenhed og dialog – en nødvendighed
Samarbejdet mellem de danske eliteklubber og NTC må bero på stor grad af tillid til, at vi alle ønsker det samme – nemlig at hjælpe vores svømmere til at kunne opnå de bedst tænkelige resultater. Og her må vi i fællesskab vurdere hvad, der måtte være det optimale for den enkelte svømmer. Tillid, åbenhed og dialog eliteklubberne og eliteafdelingen imellem udgør nødvendige elementer i den sammenhæng.

Lad dansk elitesvømning fortsætte den flotte resultatmæssige fremgang
Jeg hører selvfølgelig også de kritiske røster om samarbejdet mellem eliteklubberne og eliteafdelingen, som har verseret i medier og på hjemmesider de seneste dage. Det ærgrer mig naturligvis, når sager bliver kommunikeret på denne måde. Omvendt er det alles ret at kommunikere, som man selv finder bedst.
Jeg håber, at dansk elitesvømning må få lov til at fortsætte den flotte resultatmæssige fremgang, som vi netop nu nyder så godt af, og jeg håber og tror, at vi - eliteklubberne og NTC - via fælles fodslag og dermed via dialog og åbenhed skal arbejde os hen imod stadig flere stærke resultater ved internationale mesterskaber og OL. Vi ved nu, at vi kan. Og med troen på sejr, er vi allerede nået rigtig langt.

I både bestyrelse og eliteafdelingens styregruppe vil vi ved førstkommende lejlighed naturligvis drøfte og vurdere den debat der har været i denne uge og nøje vurdere, hvordan vi skal følge op.

Kaj Aagaard
Formand, Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger