0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Unik og historisk samarbejdsaftale etableret mellem Dansk Svømmeunion og Dansk Triathlon Forbund

15-05-2010
Dansk Svømmeunion og Dansk Triathlon Forbund har sat underskrift på en formel samarbejdsaftale. Dermed knyttes de to forbund sammen omkring et unikt fælles projekt – at styrke begge idrætsgrene via bedre rammer for udvikling af talenter og fastholdelse samt rekruttering af nye medlemmer.

Af: 21

Med svømning som en af Dansk Triathlon Forbunds hoveddiscipliner har idéen om et samarbejde mellem de to specialforbund været undervejs et stykke tid. Nu er det lykkedes at få samarbejdet formaliseret i en aftale.

En bredere vifte af tilbud til medlemmerne
Med samarbejdet forsøger de to specialforbund at hjælpe hinandens medlemmer – klubber og atleterne i klubberne – til at fastholde glæden ved at dyrke enten svømning eller svømning som en del af triathlon-disciplinen.
Samarbejdet gør det muligt for de to forbund at brede viften ud af tilbud til hinandens medlemmer – eksempelvis i form af invitation til hinandens klubaftner, udarbejdelse af træningsfællesskaber lokalt samt deltagelse i hinandens stævner.
Der findes allerede i dag eksempler på samarbejde mellem de to forbunds klubber. Med en kontrakt på plads imellem de to paraplyorganisationer, er det imidlertid håbet, at langt flere klubber knyttes sammen lokalt og finder glæde i hinandens tilbud.

Samarbejdet styrker muligheden for at fastholde atleter i miljøet
I begge specialforbund udtrykkes der glæde over at kunne hjælpe hinandens medlemmer med at finde lige præcis det tilbud, som matcher den enkelte udøver.
- Vi foretrækker klart, at nogle af vores medlemmer eventuelt overgår til lokale tri-klubber med det her initiativ, fremfor at de måske ville forsvinde ud af klubmiljøerne i Danmarks Idræts-Forbund. Med det her samarbejde kan vi måske fastholde nogle aktive i miljøet ved at introducere dem til et andet tilbud. Og for mig at se er det klart at foretrække, at vi kan hjælpe og motivere de af vores atleter, der måske overvejer at indstille karrieren, til at fortsætte – også selvom det bliver hos en tri-klub. Hvis nogle af disse atleter kan få en god årrække med triathlon som deres sport og disciplin, og måske endda klare sig godt resultatmæssigt, er det da en virkelig god succeshistorie, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion Pia Holmen.

Som et eksempel på ovenstående nævner Pia Holmen Rasmus Henning. Han er indehaver af stribevis af internationale resultater inden for triathlon, men indledte sin karriere som konkurrencesvømmer i en svømmeklub. Først senere fandt han frem til sit absolut rette element – kombinationen af disciplinerne i triathlon.

Tværfagligt samarbejde blandt trænere, ledere og klubber
Også i Dansk Triathlon Forbund udtrykkes stor glæde over samarbejdet, der helt sikkert vil styrke klubberne.
- Ser man på de tilbud vi hver især har til vores medlemmer, er der så mange elementer, som fint kan indgå sammen, at det synes mere end oplagt, at vi finder ud af at samarbejde på kryds og tværs. Udover at vi kan motivere vores aktive med flere tilbud, kan vi samtidig hente hjælp og rådgivning hos hinanden. Vi har nogle trænere, der eksempelvis ved rigtig meget om åbent vand-træning. Den viden vil Dansk Svømmeunion gerne have opkvalificeret i svømmeklubberne. Det bidrager vi gerne til. Et sådant tværfagligt samarbejde er bestemt værd at fremhæve her, udtaler Morten Fenger, generalsekretær og sportschef i Dansk Triathlon Forbund.

Nyheden positivt modtaget i Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark
I Danmarks Idræts-Forbund hilser man det nye samarbejde velkomment. Her udtaler direktør Karl Christian Koch:  
- Vi står over for en lang række udfordringer i dansk idræt i de kommende år, og der er ingen tvivl om, at vi når længst med udviklingen af den organiserede idræt, hvis DIFs specialforbund samarbejder indbyrdes. Derfor glæder det os selvfølgelig utrolig meget, at Dansk Svømmeunion og Dansk Triathlon Forbund nu har taget hul på et forhåbentligt frugtbart samarbejde. Det er et initiativ, som vi er sikre på, at både forbundene og deres medlemmer vil få stor glæde af.

Også hos Team Danmark følges det nye tiltag med interesse:
- Dansk Svømmeunion og Dansk Triathlon Forbund har i en længere årrække markeret sig stærkt internationalt og har vundet medaljer ved EM, VM og OL. En af årsagerne er netop, at forbundene formår at være nytænkende og løbende arbejder på at sikre, at deres talenter, trænere og klubber har så optimale forhold som overhovedet muligt. Det bliver spændende at følge de to forbunds nye projekt – jeg er sikker på, at resultaterne bliver interessante, og at andre forbund med fordel kan lade sig inspirere, siger Team Danmarks  direktør, Michael Andersen.

Aftalen, der nu er forseglet med en skriftlig kontrakt, forløber frem til 31. december 2012. 

Dansk Svømmeunion er det tredjestørste specialforbund under Danmarks Idræts-Forbund med 125.000 medlemmer fordelt på 215 klubber. Dansk Triathlon Forbund udgør med sine 2.900 medlemmer fordelt på 56 klubber et af Danmarks Idræts-Forbunds mindre specialforbund.

For yderligere information om samarbejdet kan nedenstående kontaktes:
Direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, på mobil: 2920 6161.
Generalsekretær/sportschef i Dansk Triathlon Forbund, Morten Fenger, på mobil: 2928 4386  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger