0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunions bestyrelse går pinK til DIFs årsmøde

06-05-2010
Dansk Svømmeunion sætter kulør på DIFs årsmøde som led i indsatsen for at skabe mere ligestilling indenfor dansk idræt.

Af: 21

Dansk Svømmeunion har de seneste tre år arbejdet målrettet på at fremme andelen af kvinder blandt organisationens ledere og trænere samt i unionens bestyrelse. Nu er det tid at sætte fokus på resultaterne. Det vil Dansk Svømmeunions bestyrelse gøre helt utraditionelt, når de, som deltagere i Danmarks Idræts-Forbunds (DIFs) årsmøde, vil være særligt påklædt til opgaven.

Et af DIFs fokusområder er netop kvinder i dansk idræt. Organisationen har af samme grund iværksat det tre-årige pilotprojekt: "Kvinder på toppen", der på sigt skal resultere i en mere ligelig fordeling af kvinder og mænd i specialforbundenes bestyrelser. Projektet afsluttes ved årets udgang.

Syv specialforbund deltager i projektet og har i projektperioden udarbejdet egne handlingsplaner. 
Dansk Svømmeunion udgør ét af de specialforbund, der deltager i projektet - og som må siges at have gjort en stor indsats for sagen:

- I Dansk Svømmeunion har vi arbejdet intensivt med projektet - det både på lokalt plan i klubberne, og helt til tops i vores bestyrelse, hvor tre af vores medlemmer i dag er kvinder, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, der således også selv, som kvindelig direktør i DIFs tredjestørste specialforbund, er et godt eksempel til efterfølgelse. 

DIFs årsmøde afholdes lørdag, den 8. maj i Idrættens Hus (Gunner Nu Kongressen), Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby. Her vil Dansk Svømmeunion sætte kulør på projektet og derved markere, at Dansk Svømmeunion har taget aktivt stilling til emnet, som værende vigtigt og centralt for kvaliteten af fremtidens idræt. 

Fakta-ark med informationer om kønsfordelingen i Dansk Svømmeunions organisation  

Læs mere:
DIFs projektbeskrivelse af ”Kvinder på toppen”

Dansk Svømmeunions bestyrelse

Kvinder på toppen i Dansk Svømmeunion - trænersymposium

Dansk Svømmeunion er medlem af DIF og repræsenterer 215 svømmeklubber i Danmark med i alt 125.000 medlemmer. Dansk Svømmeunion varetager discipliner indenfor svømning, vandpolo, udspring, synkro og livredning på såvel bredde som eliteniveau.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger