0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Resultater fra DM i Livredning

27-04-2010
De danske mesterskaber i livrending bød på en række gode resultater, der tegner godt for fremtiden. 

Af: 109

Lørdag den 17. april blev der afholdt Danske Mesterskaber i konkurrencelivredning 2010 og der blev budt på mange flotte resultater, hvor såvel juniorer som seniorerne viste god figur. Der var et samlet deltagerantal på cirka 40, hvoraf der var en god blanding mellem gamle og nye i sporten.  Stævnet fungerede udover det Danske Mesterskab, som den første chance for kvalifikation til sensommerens VM og EJM.
VM finder sted til oktober i Egypten, mens EM for juniorer afholdes i Belgien til september.

Jacob Carstensen (GI40) gjorde sig klart fra start til slut af det Danske Mesterskab, at han er en af de klare profiler, som bør repræsentere Danmark til sensommerens VM. Han formåede at opnå kravtiden i fire discipliner og sejrede i de tre af dem; 200m forhindringssvømning, 200m superlivredder og 100m redningsmedley. Førstnævnte disciplin, som må siges at være Jacob’s favorit efter bronzemedaljen til VM 2008, var med en tid på 2.02,37 knap 4,5 sekund fra hans danske rekord, men det kan blive spændende at følge ham til VM på denne distance.

Thomas Ibsen Nielsen (GI40) viste ligeledes fremragende styrke til de Danske Mesterskaber, hvor han i disciplinen 100m redning med finner og torpedo vandt med den overbevisende tid 0.56,60 og blev dermed dansk mester. Tiden var samtidig en forbedring af hans danske og nordiske rekord med 73/10 og en kvalificering til VM i Egypten, hvor kravtiden lyder på 0.59.47. I kongedisciplinen 200m superlivredder sluttede Thomas på en andenplads.

Ronni Dalsgaard (GI40) var debutant ved lørdagens danske mesterskaber i livredning og er først begyndt at træne konkurrencelivredning i år. Trods dette viste han stærk styrke i disciplinen 50 redning af dukke, hvor han kunne overføre sin erfaring fra elite-svømning. Her formåede Ronni at overraske i tiden 0.34,73, hvilket var en klar førsteplads til DM og samtidig 1/100 under kravtiden til VM i Egypten.

Hos pigerne gjorde Jane Nørgaard sig stærkest bemærket til Danske Mesterskaber med sejre i 100m redning af dukke med finner, 50m redning af dukke og 100m redning af dukke med finner og torpedo.

Fremtidigt potentiale i de danske konkurrencelivreddere

Dansk Svømmeunions landstræner i konkurrencelivredning, Nicolaj Poulsen, er godt tilfreds med lørdagens præstationer. – konkurrencelivredderne viser meget gode takter og der er et klart potentiale, som bliver spændende at følge frem mod VM til oktober. Det ser vi jo også ud fra de flotte resultater, som stævnet har budt på. Det er positivt at se, at flere af de nye deltagere allerede på nuværende tidspunkt kan blande sig helt i front til et Dansk Mesterskab. I fremtiden håber vi på at endnu flere vil prøve kræfter med sporten ude i klubberne eller til de planlagte fællestræninger, udtaler Nicolaj Poulsen oven på lørdagens Danske Mesterskaber.

Den endelige udtagelse af et dansk VM hold sker op til sommerferien.

For yderligere information kan Nicolaj Poulsen kontaktes på mobil: 5174 3317.

Se hele resultatlisten her.

 


Cookieindstillinger