Årets svømmepris 2010
Årets svømmepris 2010 blev af bestyrelsesmedlem Danielle Keller overrakt Birkerød Svømmeklubs formand, Jan Schäfer.
Om ildsjælen Jan Schäfer kunne der fortælles mangt og meget og bestyrelsesmedlem Danielle Keller måtte i den grad benytte sig af begrænsningens kunst for ikke at tage alt for meget taletid.
I hendes tale lød det blandt andet:
- Jan brænder for det lokale miljø og for at gøre en forskel for dansk svømning. Jan er eksempelvis primus motor i startfællesskabet SIGMA og sørger blandt andet for at ansætte og motivere trænerstaben til at yde deres bedste. Det er imidlertid ikke kun elitesvømning, Jan Schäfer har overskud til at gå op i. Langt fra. Svømmeskolen er fundamentet, og alle børn skal lære at svømme. Her er Jan klart den person, der rekrutterer flest trænere til denne mission, og Jan har stor fokus på, at trænerne efterfølgende trives med deres opgave.
Udover at arbejde målrettet med konkurrencesvømning og med en velfungerende svømmeskole, er Jan også hele tiden i færd med andre spændende tiltag. Dette blev også berørt i talen: - Jan er med til at sikre, at klubben er i konstant udvikling. Eksempelvis har Jan været med til at søsætte en ny triathlon klub i tilknytning til svømmeklubben - Sigma Tri. Her er der både hold for de unge mellem 12 og 16 år, et hold for ”age-group” og et elitehold med Rasmus Henning som det mest profilerede medlem.
Om formandens egen svømmebaggrund fortalte Danielle Keller, at Jan selv har været medlem af klubben i ikke mindre end 41 år. Startede i svømmeskolen og fortsatte som konkurrencesvømmer og senere som motionssvømmer. Da Jan blev voksen begyndte han på det frivillige lederarbejde og har været aktiv siden. Også Jans familie er dybt involveret i svømningen på forskellig vis. Således er Jans ældste søn i dag træner i klubben mens de to yngste sønner er aktive konkurrencesvømmere. Jans kone, Maria, stiller også altid op og hjælper til, når klubben har stævner eller andre arrangementer.
Bestyrelsesmedlem Danielle Keller holder tale for Jan Schäfer.
Birkerød Svømmeklubs formand, Jan Schäfer, takker for
Årets svømmepris 2010.
Årets synkropris 2010 til Lene Brink Magnussen, OSLF
Årets synkropris 2010 blev overrakt Lene Brink Magnussen - leder og træner for OSLF’s synkrohold. Til at overrække denne pris stod ligeledes bestyrelsesmedlem Danielle Keller klar.
Om Lene lød det blandt andet i Danielles tale:
– Du er en person, som ikke er bange for at tage nogle gode og konstruktive drøftelser om synkrosportens mange facetter. Det være sig på det overordnede politiske plan men også ned i de mindre praktiske detaljer, som når figurer eksempelvis skal bedømmes. Du har en mening om tingene. Det er godt med engagerede personer, der ønsker at skabe de optimale rammer for deres sport. Du sidder med i Dansk Svømmeunions synkrosektion og er der med til at diskutere en masse politiske emner, regler og vedtægter omkring synkrosporten i Danmark.
Men du er også stadig dygtig som udøver af synkrosporten. Det ved vi. Og vi kan af og til have fornøjelse af at se dig stille op til synkrostævner sammen med din datter, fortalte Danielle Keller.
Lene er i sin klub, som leder og træner for OSLF’s synkrohold, en meget vigtig ressource, som klarer alt lige fra planlægning af hverdagens træningsprogrammer til kørsel til stævner. I talen lød det her:
- du gør et stort arbejde, som bemærkes af dine omgivelser. Her fortælles det om dig, at du er en vaskeægte ildsjæl, som har et utroligt overskud og som gør en stor indsats for dine piger. Du står klar som træner tre gange ugentligt. Men du uddanner også nye dommere, du arrangerer stævner. Og du syr også dragter til pigerne. Ja, og så er du også involveret i arbejdet med juniorlandsholdet. Du har altid tid til at høre på pigerne på dit hold. Du lytter, når de har problemer, og der er ingen tvivl om, at ”dine” piger – for det er jo dine piger - de føler, at du er en voksen, som de kan betro sig til, når det hele brænder lidt på.
Det var flotte ord om Lene Brink Magnussen, som tog stolt imod Årets synkropris 2010.
Lene Brink Magnussen (th.) oven på prismodtagelsen.
Årets vandpolopris 2010 til Karl-Emil Greve, Tommerup Svømmeklub
Årets vandpolopris 2010 stod bestyrelsesmedlem Anne Kruse for at overrække.
Prisen gik her til vandpololeder i Tommerup Svømmeklub, Karl-Emil Greve.
Om Karl-Emil sagde Anne Kruse blandt andet: - Årets vandpolopris 2010 går til en vandpolo-leder, som må siges at have stået bag et iøjnefaldende flot tiltag, og som på mange måder er et forbillede for vandpolosporten. Han har flere gange vist, at selv de sværeste udfordringer kan klares. Men man skal i den grad tro på det, og så kræver det masser af hårdt arbejde og et kæmpestort engagement.
Herefter blev Karl-Emil Greve kaldt op til bestyrelsesmedlem Anne Kruse.
Om Karl-Emil fortalte Anne Kruse yderligere: - Du (Karl-Emil, red.) er, som vandpolo-leder, på mange måder en af de helt store profiler i dansk vandpolo og har været det i rigtig mange år. Du har formået at gøre det, som mange synes og mener, nærmest er umuligt. Det er nemlig lykkedes dig indenfor en relativ kort årrække at starte en klub op og at få skabt en helt særlig stemning omkring klubben. Du har formået at opbygge en særdeles talentfuld ungdomsafdeling, vel at mærke en ungdomsafdeling i alderen fra 10 til 16 år – noget som tidligere blev betragtet som umuligt. Og selv samme ungdomsafdeling er siden blevet både danske mestre og pokal mestre for deres årgange.
Bestemt et flot arbejde, som Karl-Emil har været primus motor for. En vaskeægte vandpolo-ildsjæl, som i den grad fortjente en anerkendelse fra Dansk Svømmeunion i form af Årets vandpolopris.
Anne Kruse overrækker Karl-Emil Greve Årets vandpolopris 2010.
Årets udspringspris 2010
Sidste år gik Årets udspringspris til Farum Familie Svøm. I år går prisen til en anden af landets få udspringsklubber – AGF Udspring. Her var det bestyrelsesmedlem Danielle Keller, der fortalte festmiddagens forsamling om årets prismodtager:
- AGF Udspring er en klub, der på mange måder er inde i en positiv udvikling. I 2009 har AGF Udspring eksempelvis mere en tredoblet sit medlemstal (fra 28 til 93) og samtidig fordoblet antallet af instruktører (fra 6 til 12). Den store medlemsfremgang, og ikke mindst stigende stævnedeltagelse, har derfor også betydet, at AGF Udspring har haft brug for en del frivillige hænder. Der er derfor også blevet oprettet en støttegruppe af forældre og gamle springere, som kan hjælpe til ved stævner og andre arrangementer. Med den megen interesse der pludselig er kommet for udsprings-sporten i AGF, har afdelingen også valgt at satse mere på sponsering, og det er lykkedes klubben at skaffe en frivillig sponsormedarbejder, der nu arbejder på at skaffe klubben flere midler til forskellige aktiviteter.
Herefter kom Danielle Keller også ind på de mange flotte resultater, som AGF Udspring har præsteret i det forgangne år, hvor det er blevet til eksempelvis to nye danske juniormesterskaber samt en sølv- og en bronzemedalje ved NJM. Og endelig berørte Danielle Keller også den indsats, som klubben har gjort for at sikre optimale faciliteter for udspringssporten i Århus. Således har AGF Udspring nedsat en arbejdsgruppe, der vil arbejde hen imod en eventuel overdækning af
springbassinet på Århus Svømmestadion. Et initiativ, der kræver engagement fra flere personers side. Det engagement finder man i AGF Udspring.
Tilstede fra AGF Udspring til at modtage prisen var Ronni Meyer
og Dennis Nybro Sørensen (th.), der takkede for den flotte anerkendelse.
Årets masterspris 2010 til Anni Brander, mastersudvalget
Aftenens sidste pris, Årets masterspris 2010, blev overrakt af formand Kaj Aagaard.
Prisen gik her til en person, som har været involveret i mastersarbejdet i årevis – en rigtig ildsjæl, om nogen – Anni Brander.
Kaj Aagaard indledte sin tale med at skitsere udviklingen inden for masterssvømningen generelt, som, i de senere år, har udviklet sig kolossalt. Ældre svømmere vil ikke stoppe med at svømme, bare fordi de er blevet lidt ældre. Det er jo sundt at blive ved og der er et fantastisk kammeratskab indenfor masterssvømningen. Set i et internationalt perspektiv, sker der også en forrygende udvikling med dansk masterssvømning, som altid er godt repræsenteret og vinder mange medaljer. Dansk Svømmeunions masters-repræsentanter er ydermere med til at præge den internationale udvikling særligt i det nordiske samarbejde. Herefter lød i Kaj Aagaards tale om Anni Brander:
- En af de fremmeste i den udvikling, om ikke den fremmeste, har været Anni Brander. Det er ikke få gange Anni har rejst sig på generalforsamlingen og talt masterssvømningens interesser, og det er et kolossalt arbejde Anni i det hele taget har ydet for masterssvømmerne. Talrige er de gange
- Du har aldrig bare givet op over for kontoret og bestyrelsen. Du er kendt for at bide dig fast i haserne. Det kan være noget med at skaffe dragter til internationale svømmere eller hjælp til at arrangere rejser, fortalte formand Kaj Aagaard.
Efter et langt liv som frivillig leder har Anni Brander nu besluttet at stoppe arbejdet med masterssvømningen. Kaj Aagaard takkede således Anni Brander for en mangeårig uvurderlig indsats for dansk svømning og betonede, at ingen var mere berettiget til denne Årets masterspris end Anni Brander.
En både glad og rørt Anni Brander tog imod prisen og fik ved
samme lejlighed et stort og hjerteligt kram af unionens formand.
Vaser, blomster og diplomer til alle prismodtagere
Med ovennævnte priser fulgte en smuk Karen Blixen glasvase med inskription, blomster og diplomer.