0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

To ildsjæle indenfor hver deres område af svømmesporten overrakt Dansk Svømmeunions æresbevis

25-04-2010
Kaj Kornbech og Erik Augustinussen modtog lørdag aften Dansk Svømmeunions æresbevis.

Af: 21

I forbindelse med festmiddagen lørdag aften i forlængelse af Dansk Svømmeunions generalforsamling i Vingstedcentret blev to personer hædret med SVØMs æresbevis.

Den ene person var Kaj Kornbech, mangeårig drivkraft indenfor vandpolosporten. 

Kaj Kornbech

Det var Dansk Svømmeunions formand, Kaj Aagaard, som forestod overrækkelsen. I sin tale lød det blandt andet:

- En af de helt afgørende grundstene i vores sport er engagement, evnen til at drive en udvikling, og at have sit hjerte med i alt, hvad man gør. Der er ingen tvivl om, at modtageren af denne pris har alt dette til overflod, lød det indledningsvis i formandens tale, der herefter fortsatte med at beskrive de mangeartede opgaver, som Kaj Kornbech gennem årene har været involveret i:

- Kaj Kornbech har siddet til middage med LENs ledere den ene dag og dagen efter været med til at rydde op efter et ungdomsstævne. Han har været med til at opbygge det mest succesfulde hold nogensinde i dansk vandpolo inklusive været med til at fostre de allerstørste talenter indenfor dansk vandpolo. Kaj har været en rollemodel som frivillig leder. Han bliver svær at undvære, men det er fuldt forståeligt, at han efter så mange år synes, at nu må det være tid at andre tager over. 

Formand Kaj Aagaard afsluttede sin tale med at takke for den uvurderlige indsats Kaj Kornbech har gjort for vandpolosporten gennem hele sit voksne liv og ønskede hjertelig tillykke med prisen.


Kaj Kornbech (tv.) sammen med formand Kaj Aagaard oven
på den flotte hæder.

Erik Augustinussen 
Til at overrække aftenens andet æresbevis stod næstformand John Pihlkjær klar. Om denne prismodtager lød det blandt andet:

- Æresbeviset går til en person, som i årevis har arbejdet for dansk svømning på forskellig vis. Det er en person, som blev introduceret til svømmeverdenen via Haderslev Svømmeklub helt tilbage i begyndelsen af 80’erne og derefter hurtigt blev involveret i lederarbejdet i selv samme klub.

Personen, som John Pihlkjær havde i tankerne, var naturligvis Erik Augustinussen.
Videre om Erik Augustinussen lød det fra næstformanden:

- Noget af det første, som Erik blev involveret i, var stævnet Syd Cup, og hurtigt herefter også i arbejdet i Haderslev Svømmeklubs svømmeudvalg. Erik uddannede sig senere til dommer og dernæst overdommer – en funktion, som Erik har varetaget ved utallige stævner på såvel klub- som unionsniveau.

John Pihlkjær beskrev også i talen det arbejde som Erik Augustinussen i midt 80’erne bestred i den daværende amtskreds i Sønderjylland. Her lykkedes det for Erik med et stort engagement at få ”pustet liv i” arbejdet igen. Fra amtskredsen fortsatte Erik videre til en plads i Svømmeregion Vest’s svømme- og aktivitetsudvalg, hvor Erik var aktiv lige indtil fusionen mellem regionerne og Dansk Svømmeunion var en realitet. Efter fusionen påtog Erik sig også opgaven at starte regionsudvalget i Syddanmark som områdeleder – et arbejde, han dog ved det seneste årsmøde valgte at trække sig fra. Heldigvis har Erik lovet at fortsætte i udvalget lidt endnu med ansvaret for svømmeturneringen.

Om Erik som person, var der i talen mange rosende ord:

- Du (Erik, red.) har altid udgjort en yderst stabil og ”driftssikker” arbejdskraft. Du er kendt af venner og kolleger som en meget kreativ og farverig person og en rigtig god kammerat, der altid er klar med en hjælpende hånd, lød det fra næstformanden.

At Eriks hjerte brænder for svømning, ved de fleste, men at der faktisk også gemmer sig noget af et fægte-talent i ham, kommer måske som en lidt større overraskelse. Således kunne John Pihlkjær i sin tale afslutningsvis afsløre om Erik, at han er noget så fornemt som international fægtedommer og i mange år har været leder på det militære fægtelandshold.


Bestyrelsesmedlem John Pihlkjær (th.) sammen med
Erik Augustinussen oven på prisoverrækkelsen lørdag aften.

Glade prismodtagere
Både Kaj Kornbech og Erik Augustinussen modtog SVØMs æresbevis med stor glæde. Begge takkede de for anerkendelsen og de smukke ord.

Sammen med SVØMs æresbevis fulgte blomster og årskrus til de to prismodtagere.

Om SVØM æresbevis

SVØM æresbevis udgør den højest opnåelige udmærkelse for alle engagerede inden for svømmesporten i SVØM. Som påskønnelse til personer, der har ydet en særlig indsats for svømmesporten. Se oversigten over tidligere modtagere af SVØMs æresbevis her på Dansk Svømmeunions hjemmeside > Om unionen > Æresbevisninger.


 


Cookieindstillinger