0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Søren Korbo overrakt Nordisk Svømnings Ærespris lørdag aften

25-04-2010
Dansk svømnings "udenrigsminister" Søren Korbo blev hædret ved festmiddag lørdag aften i forlængelse af Dansk Svømmeunions generalforsamling.

Af: 21

I forbindelse med Dansk Svømmeunions festmiddag oven på lørdagens generalforsamling blev Søren Korbo tildelt Nordisk Svømnings Ærespris – eller – som den også hedder The Swimming Sports Nordic Price of Honour.

Det er medlemmerne af Nordic Swimming Fund, der beslutter, hvem, der skal modtage prisen. Med i fonden sidder danske Jørn Tønnov, som desværre ikke kunne være tilstede ved overrækkelsen. Derfor påtog unionens formand, Kaj Aagaard, sig opgaven at overrække prisen på vegne af fonden. 

I Kaj Aagaards tale lød det blandt andet:
- Det er næsten hvert år, at du (Søren, red.) har stået her eller i LEN eller FINA og modtaget en pris. Sådan er det, fordi du har ydet en fantastisk indsats i nordisk, europæisk og verdens svømning.
Du er højt respekteret i det internationale arbejde, og jeg tror også, at du befinder dig godt med det. Vi har i Dansk Svømmeunion været glade for, at du har påtaget dig dine internationale hverv. Vi ynder at kalde dig vores udenrigsminister.

Formand Kaj Aagaard fremhævede ligeledes Søren Korbos seriøsitet og grundighed i sit arbejde for svømmesporten:
- Søren har om nogen varetaget sine internationale poster med stor autoritet og dygtighed. Han er altid top-forberedt, og han arbejder flittigt mellem møderne. Man kan altid stole på at arbejdet udføres – og til tiden, når Søren har ansvaret. Når Søren skal tildeles en nordisk pris som nu i dag, skyldes det ikke mindst hans faglige indsigt og hans flid, men det skyldes lige så meget, at han tager det alvorligt, at han er indstillet til sine tillidsposter af de nordiske lande. Søren møder altid velforberedt til de nordiske møder og orienterer om, hvad, der sker i de to komiteer og om hvilke planer, der ligger forude. 

Søren Korbo har været med i LENs tekniske svømmekomite siden 1990 først som almindeligt medlem fra 1992 som sekretær og siden 1998 og indtil 2013 som formand.
I FINA har Søren været sekretær i den tekniske svømmekomite siden 1996 og er det fortsat. 


Søren Korbo (tv.) modtog prisen under stort bifald og udtrykte
både glæde og stolthed over den fornemme anerkendelse.


Store smil blev udvekslet mellem Søren Korbo og Kaj Aagaard
i forbindelse med hædren lørdag aften.

Sammen med den nordiske ærespris fulgte en medalje, blomster og en check på 10.000 kroner.

Om Nordisk Svømnings Ærespris
Nordisk Svømnings Ærespris uddeles normalt hvert år i april eller maj. 
Prisen gives til enten en leder/træner, som gennem sit arbejde i svømningen – eliten såvel som bredden – har udarbejdet resultater, som er til gavn for nordisk svømning eller til en aktiv udøver, som har vundet en medalje ved et internationalt mesterskab.

Prisen er tidligere uddelt til:
Jani Sievinen, Finland
Lars Frølander, Sverige
Mette Jacobsen, Danmark
Hans Crunak, Sverige
Emma Igelstrøm, Sverige
Josefin Lillhauge, Sverige


 


Cookieindstillinger