0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Svømmeren Jacob Carstensen hædret med LivredningsFondens Pris 2010

25-04-2010
West Swim Esbjerg-svømmeren Jacob Carstensen modtog lørdag aften LivredningsFondens Pris 2010.

Af: 21

I forbindelse med en festmiddag holdt i forlængelse af Dansk Svømmeunions generalforsamling lørdag, den 24. april, i Vingstedcentret, blev West Swim Esbjerg-svømmeren Jacob Carstensen hædret med LivredningsFondens Pris 2010.

Svømmeren Jacob Carstensen er en person, de fleste af os forbinder med konkurrencesvømning på topniveau. Her har den 31-årige atlet gjort sig flot bemærket i en årrække med stribevis af stærke resultater – med verdensmesterskabet på kortbane i Göteborg i 1997 i 400 fri og bronzemedaljen ved VM på kortbane i Moskva i 2002 ligeledes i 400 fri blandt de ypperste.

Jacob er fortsat aktiv som konkurrencesvømmer, men sideløbende med dette har Jacob i de senere år også fundet stor glæde i en anden af svømningens mange discipliner – konkurrencelivredning.

Således har Jacob deltaget ved flere internationale stævner indenfor konkurrencelivredning og er returneret til Danmark med flotte resultater i bagagen. Netop det forhold, at Jacob nu også har viet sit hjerte til konkurrencelivredningen og i stævnesammenhæng præsterer flotte resultater på området, var en medvirkende årsag til, at Jacob blev hædret med LivredningsFondens Pris 2010.

Det var Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem, Susanne Glasius, som overrakte prisen til Jacob Carstensen. I sin tale fremhævede Susanne Glasius flere af Jacobs flotte resultater indenfor konkurrencelivredning og gav samtidig et mindre portræt af personen Jacob Carstensen og de egenskaber, der gør netop ham til en ganske særlig atlet. Om resultaterne:

- Allerede ved dit (Jacobs, red.) første store mesterskab inden for konkurrencelivredningen, Europamesterskaberne i 2007, blev det til en flot bronzemedalje i Surf Race, der er en disciplin, som kombinerer løb og svømning. Året efter, i 2008, var Berlin rammen om verdensmesterskaberne og disciplinen var 200 meter forhindringssvømning. Med en fantastisk tid på under 1.58.00 minutter blev det igen her til en bronzemedalje. En præstation, der hører til blandt de største bedrifter inden for dansk konkurrencelivredning nogensinde. Det er ikke kun individuelt, du har gjort dig gældende inden for livredningssporten. Ved DLRG cup, et af Europas største livredningsstævner, er det ligeledes blevet til en række medaljer. Her har det ofte været i holddisciplinerne, du har høstet triumfer sammen med resten af livredningslandsholdet. 

Herefter fremhævede bestyrelsesmedlem Susanne Glasius flere af Jacobs egenskaber, der uden tvivl altid har hjulpet, og stadig hjælper Jacob til at nå sine mål:
- Jacob, du er både individualisten og holdspilleren. Du elsker nærværet med dine holdkammerater. Det betyder noget for dig, at være en del af et hold, hvor I måske nogen gange konkurrerer mod hinanden, men så sandelig også kæmper sammen om fælles mål.
Og så er du en meget målbevidst person, som altid ved, hvad, du går efter. Du sætter dig klare mål for dine anstrengelser. Og det er nødvendigt, hvis man skal opnå så flotte topresultater, som du har gjort og stadig gør, lød det blandt andet i talen.


Det var en både glad og rørt Jacob Carstensen, som 
modtog LivredningsFondens Pris, der, udover hæderen,
inkluderede blomster og en smuk glasvase.

LivredningsFonden og Dansk Svømmeunion ønsker Jacob Carstensen tillykke med prisen.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 






Cookieindstillinger