0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Svømmeren Rikke Møller Pedersen hædret lørdag ved Dansk Svømmeunions generalforsamling i Vingstedcentret

24-04-2010
Rikke blev således overrakt SVØMs aktives æresbevisning under stort bifald fra salen.

Af: 21

I forbindelse med Dansk Svømmeunions generalforsamling i dag, lørdag, den 24. april i Vingstedcentret, er svømmeren Rikke Møller Pedersen, Frem/STO95/NTC, blevet hædret med Dansk Svømmeunions aktives æresbevisning.

Æresbevisningen, som er en særlig anerkendelse til aktive i Dansk Svømmeunion, der, på seniorniveau, har opnået helt ekstraordinære flotte resultater i forbindelse med EM, VM eller OL, er tidligere blevet tildelt ialt 14 danske svømmere. Nu er også Rikke Møller Pedersen med i dette fornemme selskab.

Det var Dansk Svømmeunions formand, Kaj Aagaard, som stod for overrækkelsen af æresbevisningen. Her blev blandt andet resultaterne ved VM i Rom 2009 fremhævet. Som formanden udtrykte det:

- Her gjorde du (Rikke, red.) for alvor omverdenen opmærksom på din eksistens. Du svømmede med overraskende stor rutine og blev bedre og bedre gennem hele VM-forløbet. Bedste placering blev en sjetteplads i finalen i 100 m bryst.

Formanden kom da heller ikke uden om de fantastisk flotte Europarekorder, Rikke formåede at sætte i 2009:

– Du satte ikke mindre end seks Europarekorder i slutningen af 2009. Det startede ved DM i Odense, senere ved World Cup i Moskva og Berlin, ved EM på kortbane i Istanbul og senest ved Salnikov Cup i Skt. Petersborg. Du vandt et Europa Mesterskab i Istanbul i 200 m bryst. Det er dette mesterskab, der udløser denne hædersbevisning i dag. Du lå også til et Europa Mesterskab i 100 m bryst, men her blev du disket. Det siger noget om din mentale styrke, at du få dage efter diskvalifikationen ved EM på kortbane tog til Skt. Petersborg og dér satte det hele på plads ved, dels at vinde, dels at svømme hurtigere end alle de øvrige fra Istanbul i ny Europarekord. Du ville bare vise dem, hvem der var den hurtigste.  

Dansk Svømmeunions formand omtalte ikke kun Rikkes opnåede resultater, men kom også ind på personen Rikke, som en god ambassadør for dansk elitesvømning:

- Rikke, du er en værdig repræsentant for dansk svømning. Du er ikke kun en dygtig svømmer. Du er en god ambassadør for svømmesporten. Du tager dig tid til at give autografer, når du er ude til mesterskaber. Du er seriøs, når det gælder, og så er du en altid meget positiv, glad og smilende person, lød det blandt andet fra formand Kaj Aagaard.Oven på formandens tale modtog en storsmilende og meget
glad Rikke Møller Pedersen blomster og glasvase, mens hun
blev hyldet af generalforsamlingen med stort bifald.


De 14 nuværende/tidligere svømmere, der ved tidligere lejlighed har modtaget Dansk Svømmeunions aktives æresbevisning:
Susanne Nielsson, Benny Nielsen, Berit Puggaard, Gitta Wolf (før Gitta Jensen), Sophia Skou, Jacob Carstensen, Mette Jacobsen, Louise Ørnstedt, Jakob Andkjær, Lars Sørensen, Annette Poulsen, Eva Mortensen, Lotte Friis og Jeanette Ottesen. 

Foto til fri redaktionel afbenyttelse.

Billedetekst: Dansk Svømmeunions formand, Kaj Aagaard, overrækker svømmeren Rikke Møller Pedersen SVØMs Aktives æresbevis i forbindelse med generalforsamlingen 2010.   

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger