0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Optimisme tilbage i danskerlejren

10-04-2010
Det snævre nederlag til Bulgarien har pustet nyt liv i det rød-hvide mandskab ved EM-kvalifikationen i Polen

Af: 127

Dagens tidsmæssige program er identisk med torsdagens, altså morgen mad 08.30, træning klokken 11.00 og frokost klokken 13.30.

Herefter afslapning, bordfodbold, kortspil, videofilm etc. Taktikmøde klokken 17, hvor Jimmy og Viggo fremhæver nogle tiltag med en kraftig opfordring til, at nu skal vi prøve at fungere som et hold! Det bliver modtaget meget positivt blandt spillerne, og der er faktisk en ny optimisme at spore! – Det er dejligt at opleve!

17.45 har Lasse igen fået sparket liv i bussen, og kører os til hallen, hvor vi jo efterhånden kender rummelen: Omklædning, bad, opvarmning. Derefter er det tid til den traditionelle spillerpræsentation med tilhørende afspilning af vort fædrelands nationalsang. Da modstanderne i dag hedder Bulgarien, gælder det selvsamme naturligvis for dem.

Bulgarien ligger som nummer ét i Danmarks gruppe, hvor Danmark jo indtil videre aspirerer til fjerde- og sidstepladsen. Dagens kampresultat er således alene afgørende for, hvem vi skal møde i slutspillet. Vore spillere lader kampråbet, som omfatter en afsyngning af de første linier i ”Kong Christian stod….” samt tre gang 1-2-3-DANMARK!, gjalde ud i den store svømmehal. I klar kontrast til lydkvaliteten i hallen i øvrigt, virker kampråbet ganske imponerende! – Vi kan håbe, at det har en afskrækkende effekt på modstanderne.

Startopstillingen er i dag: Jon Jørgensen, Kevin Sørensen, Mathias Hassel, Magnus Malmberg, Morten Baltzer, Christopher Larsen og Rasmus Bay.

Kampen fløjtes i gang, og det er igen Kevin Sørensen, der ”henter bolden”, og igen er vi i boldbesiddelse straks fra kampstart. Om det er vores kampråb, der har skræmt bulgarerne, virker det som om de er afventende, hvorimod de danske drenge er mere angrebslystne. Kampens første scoring leveres af bulgarerne, da der mangler 1½ minut af første periode, men 45 sekunder før periodeslut svarer vore drenge igen og udligner ved et mål af Morten Baltzer til stillingen 1-1. Rigtig god start!

Anden periode starter igen meget jævnbyrdigt, dog er det denne gang bulgarerne der er i boldbesiddelse fra start. Gode detaljer præger denne meget jævnbyrdige kamp, og efter 5½ minut sker det utrolige. Den danske venstrehåndsskytte Mathias Wejs får spillet sig fri i højre side og sender bolden uhindret forbi den bulgarske keeper til stillingen 2-1, og altså en dansk føring!!! – Det lykkes efter et perfekt forsvarsspil og en stribe pragtredninger af Jon i det danske mål at holde denne føring perioden ud, hvilket således også er slutstillingen halvvejs i kampen

I pausen er der både rosende og formanende ord fra trænerduoen, og tredje periode starter med en god portion tro på sagen, og Kevin sørger igen for, at vi er i boldbesiddelse fra periodestart. Men nu kikser det for os, og det bulgarske mandskab løber os totalt over ende. Intet vil lykkes for os, og vi får da heller ikke scoret overhovedet i denne periode. Derimod hamrer bulgarerne bolden forbi Jon i det danske mål hele 5 gange, og stillingen er ved udgangen af 3. periode 2-6. Det er svært at afgøre, men det er formentlig det danske holds alt for sparsomme sammenspilning og dermed rutine, der har givet dette negative udslag.

4. og sidste periode fløjtes i gang, og hvor vi et eller andet sted måske havde frygtet at se vort hold gå mere eller mindre i opløsning, skete det diametralt modsatte. Holdet viste nu den længe savnede kampgejst, og de kæmpede bravt som et ”rigtigt” hold. Det var ganske enkelt fantastisk at opleve! – Trods en stribe tilkæmpede oplagte chancer, lykkes det ikke for de rød-hvide drange at score yderligere i perioden, men til gengæld lykkedes det at holde vort eget mål lige så rent. Altså overhovedet ingen scoringer i 4. og sidste periode, hvilket medfører en slutstilling på 2-6. Et resultat, som vore drenge fortjener et skulderklap for, og et resultat, som de har rigtig god grund til at være stolte af. Faktisk er det – indtil videre – turneringens mest målfattige kamp! Det er bestemt ikke så ringe endda! Periodecifre:  1-1, 1-0, 0-5, 0-0.

Nu kender vi drengene igen! Smilende og syngende og med et kammeratskab, som alle må misunde! Kampens resultat og spillernes præstationer har sandelig haft en helbredende effekt på hængemulerne fra i går!- Det er bare så dejligt at opleve.

Kampen mod Bulgarien var den sidste i det indledende spil, og medførte altså at Bulgarien blev vinder af gruppen og Danmark måtte ydmygt indtage fjerde- og sidstepladsen. I morgen lørdag starter slutsspillet. Danmark skal møde 3’erne fra den anden gruppe, nemlig Storbritanien.

Igen sen aftensmad (klokken 22) og så ellers op på værelserne, hvor det ikke er svært at lokke drengene til at finde deres dyner.


 


Cookieindstillinger