0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

17
Januar
2021
17
Januar
2021
Svømning - Svømmetider
Kidz Meet 3, Rungsted Kyst

Hørsholm Idrætspark, svømmehal (Aflyst)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

13. marts Korsør

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Store Heddinge

Official kurser

 Næste arrangement

18
Januar
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3650
Lyngby Idrætsby (Aflyst)
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3608
Sofiendalskolen
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Dansk nederlag til Polen

10-04-2010
Værtsnationen gjorde kål på det rød-hvide mandskab

Af: 127

Torsdag 8. april:

I dag sover vi længe – vækkeuret ringer en time senere, altså klokken 08.00, og morgenbuffetten er serveret klokken 08.30 i restauranten. Det er jo ren luksus.
Efter morgenmaden er der afslapning indtil klokken 10.15 hvor der er afgang mod svømmehallen, hvor vi har træningspas i en time fra klokken 11.00. Alle har godt af en mundfuld frisk luft, og det giver lidt ekstra energi til træningen.

Efter vel overstået træning traver vi tilbage til hotellet, hvor frokosten er klar klokken 13.30. I dag er det igen suppe til forret, kalvesteg med gemüse til hovedret samt lidt frugt og en kage til dessert. God og nærende mad – derom ingen tvivl, hvilket da også afsløres af de tømte fade, når vi forlader restauranten.

Igen lidt afslapning, bestående af middagssøvn, bordfodbold hos Kevin og Christopher på værelse 303, måske en enkelt videofilm, inden vi når frem til dagens taktikmøde klokken 17, som bliver holdt i hotellets foyer.

Klokken 17.45 har vi bedt Lasse om at starte Setraen for at transportere truppen til svømmehallen, hvor slaget i dag klokken 19 skal stå mod værterne fra Polen. En kamp, hvor vi som minimum kan forvente en solid og larmende publikumsopbakning... til polakkerne! Hertil kommer, at vi må forvente en massiv modstand fra de polske spillere.

2. kamp - Polen vs. Danmark
Vi ankommer i god tid, og gør stille og roligt vores entre i den flotte svømmehal, hvor et konstant larmende ekko fra et mildest talt elendigt lydanlæg straks slår os i møde. Vi klæder om og gør os så småt klar til først opvarmning og senere selve kampen. Efter spillerpræsentation med en tilhørende MEGET dårlig elektronisk udgave af vores nationalsang fløjtes kampen i gang med følgende spillere iført hvide huer i startopstillingen:  Jon Jørgensen, Kevin Sørensen, Mathias Hassel, Magnus Malmberg, Morten Baltzer, Christopher Larsen og Mathias Wejs.

Selvom vi lægger ud med at ”hente bolden” på midten af banen, får vi den værst tænkelige start, og allerede efter godt ét minuts spilletid er vi bagud 0-2!  Polakkerne fortsætter med at løbe os over ende. Vi indkasserer 2 udvisninger og det lykkes os slet ikke at få bolden i berøring med polakkernes netmasker. Værterne netter derimod hele 4 gange og 1. periode slutter således 0-4

En opmuntrende pep-talk i pausen sender vore rød-hvide drenge ind til en anden periode, hvor Kevin Sørensen vanen tro sørger for at hente bolden i midten af bassinet. Det danske spil tegner nu meget mere optimistisk, og efter 3 minutters målløst spil åbner Jesper Thomsen for de danske scoringer, og dermed til stillingen 1-4. Desværre skal polakkerne kun bruge godt 20 sekunder før de øger til en 4-måls føring igen. 1½ minut før pausen forcerer værterne igen til stillingen ved udgangen af 2. periode 1-6. En ganske fornuftig periode, som vi kun taber med et enkelt mål.

Halvvejs tegner det til, at vi nu endelig har fået lidt fat i kampen. Kevin henter igen bolden, og 3. periode er i gang. Desværre lykkes det for værterne at øge føringen med nok et mål, men allerede 21 sekunder senere formår Morten Baltzer – efter talrige mislykkede forsøg – med et baghåndskast at sende bolden i det polske mål, hvilket bringer optimisme blandt de danske drenge. Polen scorer forholdsvis uhindret hele 4 gange, men blot 19 sekunder før tid basker Magnus Malmberg bolden i nettet til en stilling på 3-11 efter 3. periode.

Det virker som om optimismen næsten har forladt de danske drenge, og det lykkes for de polske spillere – i lighed med 3. periode – at score hele 5 gange i løbet af 4. periode. Intet vil lykkes for os, men 32 sekunder før dommernes slutfløjt sender Kevin Sørensen et fladt langskud forbi den polske keeper til slutstillingen 4-16. Ikke et særligt opløftende resultat, og efter behørigt at have takket modspillerne for kampen er det 13 danske ”hængemuler” der stiler mod baderummet og derefter den ventende aftensmad på hotellet.  

Efter aftensmaden tager trænertrioen Jimmy, Viggo og Kristian tiltrængt afslappet snak med spillerne med det formål at få alle de negative indtryk ud af kroppen. Det lykkes, og der spores svage smil på de ellers trætte drengeansigter.

En ny dag – og med den en ny kamp – venter i morgen fredag. Modstanderne kommer fra Bulgarien.

Af Esben Sørensen, holdleder