0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Følg kampen om Danmarks Mesterskaberne for Hold 2010 i svømning den kommende weekend

08-04-2010

Af: 21

Der bliver masser af spændende svømning at følge i en række af landets svømmehaller den kommende weekend, når Danmarks Mesterskaberne for Hold 2010 i svømning afgøres.

I mange af landets svømmeklubber lades der i disse dage op til weekendens hold-mesterskaber, som afvikles i såvel den bedste række, svømmeligaen, hvor der kæmpes om mesterskabstitlen, som i de øvrige fire divisioner. Alt er på spil, når det gælder svømmeklubbernes interne placeringer.

I Bellahøj Svømmestadion mødes landets ni bedste klubber i dysten om at vinde det danske holdmesterskab i svømning 2010. 

Hurtige tider resulterer i vigtige point
Perspektivet for de bedste danske svømmere ved dette DM for hold, som afholdes på kortbane, er, at levere lynhurtige tider til deres klubber, idet pointene i holdkonkurrencen udregnes efter, hvor hurtigt svømmerne individuelt har svømmet. Det betyder med andre ord, at jo hurtigere eksempelvis Lotte Friis svømmer på 800 m fri, desto flere point får hendes klub, Sigma NS, i kampen om at vinde DM for hold. Lige præcis denne lidt specielle måde at give point, vil være en garant for, at der bliver svømmet hurtigt i bassinerne i weekenden.

Således ventes det, at nogle af de netop udtagne EM-svømmere vil levere pæne tider i vandet, det på trods af en meget hård påske-uge ved DM på langbane i Esbjerg. Det vil de, dels på grund af point-systemet, dels på grund af, at det er nemmere og hurtigere at svømme på kortbane end på langbane. Men det helt store antal rekorder bliver der næppe tale om ved dette års DM for Hold, dels er svømmerne på grund af holdkonkurrencen ret hårdt spændt for med mange løb på kort tid, dels befinder mange af svømmerne sig stadig i en tilvænningsfase i forhold til de nye konkurrencedragtregler.

Sigma Nordsjælland forsvarende mestre
Sidste år vandt Sigma Nordsjælland foran EliteSvøm Esbjerg og Kvik Kastrup. Sigma har vundet de seneste tre år i træk. Så spændingen står naturligvis dels om hvem, der løber af sted med podieplaceringerne og i den forbindelse om, hvorvidt det vil være muligt for en helt ny klub eller startfællesskab at få kæmpet sig ind på podieplaceringerne og således skubbe en af de etablerede klubber væk, dels står spændingen om hvem, der rykker henholdsvis op og ud af svømmeligaen og tilsvarende i de øvrige fire divisioner.

Svømmeligaen består af sidste års ni stærkeste klubber, som dyster mod hinanden. Derudover svømmes der i fire divisioner. I hver division rykker de tre bedstplacerede klubber op og de tre dårligst placerede ned i næste division.

DM for Hold 2010 forløber over to dage – lørdag, den 10. april og søndag, den 11. april.

Svømmeligaen

De øverstplacerede hold (Svømmeligaen) mødes i den store finale i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj.

Følgende klubber/startfællesskaber deltager:

EliteSvøm Esbjerg 1, VAT 1 (Vestegnens Aqua Team), Farum, Swim Team Midtjylland 1, Gladsaxe, KVIK Kastrup, Lyngby 1, Swim Team Hovedstaden, Sigma Nordsjælland.

Lokal kontaktperson: Tommy Jensen, mobil: 4015 0830.
Der svømmes ialt fire afsnit. To afsnit lørdag og to afsnit søndag. Begge dage med start henholdsvis klokken 10.00 og 16.00.

1. division

Kvalifikation til svømmeligaen finder sted i Helsingør Svømmehal, Borgmester P. Christensens Vej 14, 3000 Helsingør.

Følgende klubber/startfællesskaber deltager:
Aalborg, STO95 (Odense), AGF 1, Køge, Gentofte, A6 1 (Slangerup, Ølstykke, Jyllinge), Svømmeklubben Syd, GTI (Greve, Tune, Ishøj), Helsingør 1. 

Lokal kontaktperson: Jacob Zachariasen, mobil: 2999 2950.
Der svømmes i alt fire afsnit. To afsnit lørdag og to afsnit søndag. Begge dage med start henholdsvis klokken 9.30 og 16.30.

2. division
Kvalifikation til 1. division finder sted i Ringsted Svømmehal, Teglovnsvej 46B, 4100 Ringsted.

Følgende klubber/startfællesskaber deltager:
EliteSvøm Esbjerg 2, Holstebro, USG 1, Triton Ballerup, Ringsted, Frederikssund, Silkeborg, Hillerød, Svendborg.

Lokal kontaktperson: Annette Engberg Nielsen, mobil: 4042 0840.
Der svømmes i alt fire afsnit. To afsnit lørdag og to afsnit søndag. Begge dage med start henholdsvis klokken 10.00 og 16.00.

3. division
Kvalifikation til 2. division finder sted i Hjortebrohallen, Kløvermarken 2, 6100 Haderslev.

Følgende klubber/startfællesskaber deltager:
Haderslev, S68 Hjørring, Hvidovre, Vest Brøndby, Horsens, Nyborg, Helsinge, VAT 2 (Vestegnens Aqua Team).

Lokal kontaktperson: Ulla T. Jensen, mobil: 2072 0454.
Der svømmes i alt fire afsnit. To afsnit lørdag og to afsnit søndag. Begge dage med start henholdsvis klokken 10.00 og 16.00.

4. division
Kvalifikation til 3. division - vest og øst - finder sted i følgende svømmehaller:

4. division – vest:

Midtfyns Fritidscenter, Søvej 34, 5750 Ringe.
Her svømmes lørdag klokken 14.00 og søndag klokken 10.00.

Følgende klubber/startfællesskaber deltager:
Swim Team Midtjylland 2 og 3, Ikast, Skovbakken, Swim Team Aarhus, Aarhus 1900, Triton-Vejle, Ringe, AGF 2, Kolding, Vejen, STO95 2 (Odense), Delta Swim (Fredericia), Erritsø, Skive Poseidon, Viborg, Grindsted.
Lokal kontaktperson: Troels Stubager, mobil: 7253 4002.

4. division – øst:
Lørdag: Bosei Svømmehal, Evensølundvej 5, 4720 Præstø.
Søndag: Islingeskolens Svømmehal, Chr. Richardtsvej 39, 4760 Vordingborg.
Der svømmes lørdag klokken 12.00 og søndag klokken 11.00.

Følgende klubber/startfællesskaber deltager:
Hørsholm, Vallensbæk, A6 2 (Slangerup, Ølstykke, Jyllinge), Slagelse, USG 2, Søllerød, Gentofte 2, Holbæk, Vordingborg, Roskilde.
Lokal kontaktperson: Iben Holm-Olsen, mobil: 5337 0312.

Følg med via livetiming
Det vil være muligt at følge slagets gang via livetiming for henholdsvis svømmeligaen, 1. division, 3. division og 4. division på www.livetiming.dk

For information omkring hvert enkelt stævne henvises til den lokale kontaktperson, som fremgår ovenfor.

Samtidig henvises til Dansk Svømmeunions DM for Hold ansvarlige: Lise Møller, mobil: 2013 7160. E-mail: lise.m@dadlnet.dk    

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger