0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Endnu ingen danske svømmere udtaget til sommerens EM før start af en spændende og afgørende DM-uge

24-03-2010
Når DM på langbane/Danish Open/DJM begynder lørdag, den 27. marts i Esbjerg, vil en række eftertragtede internationale udtagelser stå på spil, samt naturligvis kampen om at vinde de mange mesterskaber under det seks dage lange stævne.

Af: 21

Størstedelen af de bedste danske svømmere vil være at finde i og omkring DM-bassinet i Esbjergs Svømmestadion Danmark. Heriblandt Lotte Friis (Sigma/Allerød/NTC), Rikke Møller Pedersen (STO95/Frem/NTC), Jeanette Ottesen (Kvik Kastrup) og Jakob Andkjær (VAT/VI39). Forventningen er, at de bedste danske svømmere forholdsvist problemfrit kan kvalificere sig til EM. Derfor er en række af de bedste danske svømmere ikke 100 procent formtoppede og nedtrappede, som det hedder i svømmesproget. Fokus er for disse svømmere fuldt ud rettet mod EM i august i Budapest.
Det er primært blandt de næstbedste og talentfulde svømmere, at de spændende og intense kampe kommer til at blive udspillet. Her er der virkelig meget på spil, eftersom sommerens EM betragtes som den første styrkeprøve på, om en OL-kvalifikation er en mulighed.
 
EM i Budapest
Indtil videre er ingen danske svømmere kvalificeret og kvalifikationsperioden ophører den 1. april - en situation, der er noget usædvanlig, og som skyldes, at de internationale konkurrencedragtregler pr. 1. januar 2010 er blevet markant ændret. Således er der uden tvivl lagt op til et ekstra spændende og meget afgørende DM for svømmerne, som ved mesterskabet ikke må anvende de meget hurtige konkurrencedragter. Det har betydet et nyt sæt kravtider til EM, en meget kort kvalifikationsperiode samt en kort periode med tilvænning til de nye konkurrencedragter.
EM-kravtiderne har været svære at udforme på grund af manglende relevante sammenligningstider for 2008 og 2009. Derfor vil landstræner Paulus Wildeboer naturligvis følge svømmerne ekstra nøje under DM i Esbjerg og ligeledes vurdere stævnets præstationer i forhold til svømmernes individuelle udvikling.

Landstræner Paulus Wildeboer håber, at EM-holdet efter afslutningen af DM kan ende på op til 15 svømmere – dette naturligvis meget afhængig af præstationerne i løbet af DM-ugen samt i forhold til holdkapkvalifikationerne. Her synes de bedste muligheder for kvalifikation at udgøres af dameholdkapperne i henholdsvis 4 x 100 m medley og 4 x 200 m fri.

Mads Glæsner (VAT/VI39/NTC) deltager som tidligere annonceret ikke ved DM på grund af sygdom.

Yderligere har eliteafdelingen givet dispensation til Mathias Gydesen (Sigma/Allerød), i forhold til at forlænge kvalifikationsperioden til og med den 4. april. Årsagen hertil er, at Mathias for øjeblikket opholder sig på et universitet i USA og først kan svømme et langbanestævne efter DM afsluttes.

EM i Budapest afholdes i perioden 9. – 15. august. 

EM for juniorer i Helsinki
Også for de bedste juniorsvømmere står der meget på spil under DM, idet de skal forsøge at kvalificere sig videre til sommerens EM for juniorer. Indtil videre er tre svømmere under kravtiden til EM for juniorer: Amalie Emma Thomsen (Sigma/Allerød/NTC), Viktor Bromer (AGF) og Daniel Skaaning (VAT/STT).

Forventningen fra Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, er, at størrelsen på holdet vil vokse til cirka 10 – 12 svømmere efter afslutningen af DM. 

EM for juniorer i Helsinki afholdes i perioden 14. – 18. juli.
 
Mere end 500 svømmere fra 85 klubber tilmeldt
Der er tilmeldt mere end 500 svømmere til dette års udgave af DM på langbane. Svømmerne fordeler sig på i alt 85 klubber – heraf fire udenlandske. 

Program for DM/DJM/Danish Open 2010
Mesterskaberne afholdes i Svømmestadion Danmark, Gl. Vardevej 60, 6700 Esbjerg, i perioden lørdag, den 27. marts – torsdag, den 1. april.
Hver dag begynder indledende afsnit klokken 9.30 og finaleafsnittet klokken 17.00.
Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og benytte lejligheden til at opleve masser af spændende svømning.

DM og jubilæum på en gang
Det er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Swim Team Esbjerg, der afholder DM i Esbjerg. I forbindelse med mesterskaberne kan Swim Team Esbjerg i år fejre 75 års jubilæum, hvilket klubben markerer med en reception i Svømmestadion Danmarks café på andendagen (søndag) af DM i tidsrummet 16.30 – 19.00. 

Kontaktpersoner under DM
Spørgsmål vedrørende landsholdssvømmerne kan rettes til elitechef Lars Sørensen på mobil: 2920 6160.
Øvrige spørgsmål til mesterskaberne kan rettes til Lise Møller, leder af svømmesektionen, som kan kontaktes på mobil: 2013 7160.
  
Live resultatformidling
Resultaterne kan følges live på: http://www.livetiming.dk/?cid=463  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger