0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

28
September
2021
29
September
2021
Svømning - Svømmetider
Internt stævne, Hammel

Hammel Idrætscenter, svømmehal

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal
2
Oktober
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse 2. weekend TBØ21-3590
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Nyt fra Micha Østergaards træningsophold i Berlin

22-02-2010
Dansk Svømmeunion har modtaget en rapport fra Micha Østergaards træningsophold i Berlin, hvor hun i en periode har trænet med blandt andre tyske Britta Steffen. Micha rejser den 23. februar sammen med en mindre del af det danske landshold til Japan for at deltage i Japan Open.

Af: 35

Jeg træner med Berlins elitecenter, der dog ikke er et elitecenter som NTC, men et ”Olympia Stütz Punkt Berlin”. Det kan bedst beskrives som en lille olympisk by, hvor der er træningsfaciliteter til stort set samtlige sportsgrene, et sports-gymnasium, lejligheder til de atleter der ønsker at bo der og et "behandlings-center", hvor fysioterapi, sauna, spa og meget andet finder sted. Faktisk bliver der endda taget hensyn til atleter med tendens til "vinter-depression", og der er derfor solarier til fri afbenyttelse også :-) 

Alt er yderst professionelt, og der mangler ikke noget. Svømmehallen består af et 50 m bassin med 8 baner, et område med spa og varme pools og en kanal til teknik/sprinttræning. Der er ikke adgang for offentligheden - kun undervisning og træning - så ingen kontroverser med offentlige gæster :-)

Den gruppe jeg træner med består til daglig af 8 svømmere, deriblandt Britta Steffen og Benjamin Starke, med Norbert Warnartsch som træner (træner for Franziska van Almsick da hun svømmede). Lige nu er træningen meget alternativ i forhold til hvad de plejer, og vi har derfor kun et vandpas om dagen. Om morgenen styrketræner vi eller laver 1,5 times fitness i et højdekammer der er indstillet til pt. 3200 meter. De dage med højdekammer om morgenen er uden svømning bagefter. Efter styrketræning har vi altid sprinttræning i kanalen - 8x10 sek uv. ben + 8x10 sek svøm. Kanalen kan indstilles efter ønsket hastighed så fremgang tydelig kan måles. Der er forskellige markeringer i bunden af kanalen, så man under sprinten selv tydeligt kan følge med i eventuel tab af fart.

Om aftenen svømmer vi typisk 7 km og der er næsten altid laktat træning. Derudover er programmerne hvad man kan kalde et "moderne østtysk program". Hovedserierne ligger typisk på omkring 6 km - ja, dvs. meget lidt ind- og udsvømning :-) Langs 50 m bassinet er der kameraer i loftet og under vandet. På kanten hænger der over de 50 m på væggen 4 fladskærms-TV, så trænerne kan følge med i teknikken under vandet. Alt bliver optaget, så efter træning gennemgår vi ofte mulige forbedringer. Efter min mening virkelig fedt.

Jeg er meget glad for at være her. Det er fedt at træne et sted, hvor alt handler om atletens bedste. Holdet er godt med kun 8 personer til en træner. Næste gang jeg for mulighed for det, vil jeg uden tvivl gerne af sted igen - og helst over en noget længere periode.