0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

26
September
2021
26
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3718
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale
27
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

26
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3718
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale
29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

30 kystlivreddere på succesfuld surfcamp på Fuerteventura

17-02-2010
Søndag, den 31. januar forlod 30 kystlivreddere det vinterkolde Danmark og drog til varmere farvande - nærmere bestemt den lille Surfperle Fuerteventura i Atlanterhavet.

Af: 21

Her blev der i samarbejde med Quick Silver Surf School Fuerteventura afholdt SurfCamp. Intentionen var, at få en masse god tid i bølgerne og naturligvis socialt samvær udenfor livreddersæsonen. Og man må sige, at målet blev opfyldt. Det var en meget lærerig og social uge med masser af action i og under bølgerne, samt en lille afstikker oppe i bjergene på mountainbikes.


Smukt ser det ud - men bestemt ikke helt ufarligt!


Bølgen blå indtaget af danske kystlivreddere.

Alt fra Vesterhavs-bølger til Atlanterhavets dønninger
Atlanterhavet er cirka 18 – 21 grader varmt på denne årstid, og vinden kan være kraftigt blæsende i og omkring øen Fuerteventura. Kombinationen af varmt vand, vind og store bølger fra Atlanterhavet er ideelle forhold for 30 bølgesultne livreddere, som vil lære at surfe.
Livredderne mødte alt fra lokale vindbølger som vi kender dem fra Vesterhavet til store Atlanterhavs dønninger, der rullede smukt ind. Det gav mulighed for masser af action i bølgerne. Afhængig af ens niveau blev livredderne delt op i hold, og fik udleveret forskellige surf boards. Alle deltagerne havde erfaring med tjenestens rescue boards, som er større og nemmere at holde balancen på. Derfor måtte alle en tur i bølgen blå den første dag, da man skulle vende sig til den nye type board. 
Som dagene begyndte at passere blev livredderne stadig bedre til at håndtere de nye udfordringer. Der var stor ros fra surfskolens personel, som filmede livreddernes ”pop ups” (når man skifter fra liggende på boardet til stående) samt de lange flotte ture ind mod stranden oprejst stående på surf boardet. Hver aften mødtes alle til debriefing af dagens program, her der blev gennemgået bølgeteori og afsluttet med video og billeder.

Opvarmning på stranden

Inden livredderne begyndte at padle ud i de store flotte bølger om formiddagen, blev der varmet op inde på stranden. Den første dag stod instruktørerne fra Quicksilver for opvarmningen, men derefter tog livredderne sagen i egen hånd og gav den gas på stranden inden bølgerne skulle prøves af. Det var vist første gang at surfskolen oplevede denne form for engagement. 

Utrættelige livreddere

Til trods for mange timer i vandet og for lidt søvn på grund af en masse forstyrrende myg, blev der svømmet baner i hotellets pool og spillet vandpolo efter dagens bølgeræs. Sikke en energi! Flere af aftenerne blev der afholdt fællesspisning og enkelte fandt vej til den lokale bar i byen Correlejo. 


Et hold glade danske kystlivreddere på stranden.

Godt mix af nyuddannede og erfarne livreddere
De 30 livreddere bestod af nyuddannede samt livreddere af ældre årgang, dette betød nye ansigter for mange, hvilket bare gjorde turen endnu sjovere og gamle røverhistorier blev delt på kryds og tværs.

Dykkertur blandt delfiner

Som supplement til bølgerne blev der arrangeret en dykkertur for de, der havde lyst. Her blev der dykket, hvor der var en sigtbarhed på 35 meter. Blandt mange smukke syn gjorde særligt delfinerne med unger et stort indtryk. Atlanterhavet er utrolig klart, men der bliver hurtigt køligt, når man bevæger sig nedad, hvilket dykkergruppen da også hurtigt bemærkede. Her er temperaturen på et board i overfladen, hvor solen stråler og bager, noget mere behagelig. 

Stort fagligt udbytte
Det faglige udbytte af turen blev italesat gentagende gange af livredderne. De mange timer på board understøtter i høj grad brugen af rescue boards her hjemme i Danmark. Flere tilkendegav, at de mange timer i bølgerne var med til at bryde grænser og især hjælpe til med at læse bølgernes brydning. Dette kan være til virkelig stor gavn den dag, livredderne eksempelvis står overfor at skulle ud med båd og redde en nødstedt i Vesterhavets til tider ret så store bølger.

En stor tak til Quick Silver Surf School og til alle jer livreddere, som bidrog til en fantastisk tur.

På vegne af TrygFonden Kystlivredning
Søren Hvalsøe