0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

U17 skal spille EM-kval i Polen

01-02-2010
Danmark møder Polen, Ukraine og Bulgarien

Af: 127

Det danske U17-landshold i vandpolo må rejse en tur til Polen, når ungdomslandsholdet den første weekend i april skal forsøge at kvalificere sig til junior-europamesterskaberne, som afvikles i tyske Stuttgart til august.

Det blev besluttet søndag, hvor der i forbindelse med møde i det europæiske svømmeforbunds vandpolo-komite (LEN TWPC Executive) blev fordelt kvalifikationspuljer og værtsskaber.

Danmark stiller for første gang i flere år op i en kvalifikationsturnering til et ungdoms-EM. I Vandpolo Sektionen havde man håbet, at en kvalifikationsturnering kunne lande på hjemlig grund. På den måde ville sektionen ikke helt slå bunden af et yderst spinkelt budget.

Men sådan gik det ikke. LEN tildelte Polen værtsskabet for kvalifikationsgruppe A, mens Israel skal huse gruppe B og Portugal gruppe C.

Gruppe A er den største gruppe og består af otte nationer fordelt i to undergrupper. Danmark er kommet i undergruppe med Polen, Ukraine og Bulgarien, mens den anden undergruppe består af Slovakiet, Hviderusland, Storbritannien og Georgien.
Tre hold fra denne kvalifikationgruppe A går videre til EM.
Fra hver af de to andre kvalifikationspuljer kommer to hold videre.

Gruppe A får hjemme i Gorzow, som er en større provinsby i det vestlige Polen.

Gruppe B spiller i israelske Netanya og får deltagelse af Holland, Rusland, Roumænien, Tjekkiet, Israel og Schweiz, mens Gruppe C skal spille i portugisiske Porto. Her er deltagerne Slovenien, Tyrkiet, Moldova, Portugal, Makedonien og Irland.

På forhånd er ni nationer klar til junior-EM, som afvikles i Stuttgart i Tyskland 8.-15. august. De ni er direkte deltagere på baggrund af deres placeringer ved ungdoms-EM i 2008.
I Serbiens hovedstad Beograd vandt Ungarn ungdoms-EM foran Serbien og Kroatien og med Grækenland, Spanien, Montenegro, Italien og Frankrig på de efterfølgende pladser. Tyskland var ikke blandt de ni bedste, men har i kraft af værtsskabet fået tildelt en plads ved EM.


 


Cookieindstillinger