0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Lotte Friis Årets Sportsnavn 2009

09-01-2010
Ved Sport 2009 i Herning Messecenter lørdag aften, den 9. januar, blev svømmeren Lotte Friis kåret som Årets Sportsnavn 2009. 

Af: 21

Blandt tre nominerede blev det svømmeren Lotte Friis, der løb af med titlen som Årets Sportsnavn 2009 i forbindelse med det årlige sportsgallashow i Herning Messecenter lørdag, den 9. januar.
De to øvrige nominerede til prisen var tennisspilleren Caroline Wozniacki og bordtennisspilleren Michael Maze.

Årets Sportsnavn-prisen uddeles af Jyllands-Posten i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF). Her følger uddrag af en pressemeddelelse udsendt af DIF lørdag aften.

Svømmeren Lotte Friis har i 2009 leveret talrige fantastiske resultater og belønnes nu med prisen Årets Sportsnavn 2009.
I et forrygende dansk sportsår, hvor toppræstationerne hos landets atleter nærmest har stået i kø, skiller Lotte Friis sig ekstraordinært ud. Svømmepigens resultater i det forgange år har været så imponerende, at hun nu er kåret til Årets Sportsnavn 2009. Prisen uddeles i samarbejde mellem Jyllands-Posten og Danmarks Idræts-Forbund.

Kåringen falder på baggrund af Lotte Friis’ verdensmesterskab på 800 meter fri langbane, hendes VM-sølvmedalje i 1500 meter fri langbane samt hendes guld- og sølvmedalje ved EM på kortbane. Derudover har Lotte Friis hjemført fem World Cup-sejre i 2009 og tilmed sat verdensrekord i 1500 meter fri.

DIF’s formand, Niels Nygaard, siger om baggrunden for prisen til
Lotte Friis:
”Det forgangne år har ganske enkelt været forrygende for dansk eliteidræt, og aldrig har Danmark vundet så mange VM- og EM-medaljer i såvel store som mindre sportsgrene. Lotte Friis er dog ikke til at komme uden om. Hun er den første danske svømmer, der vinder et verdensmesterskab på en OL-distance og det tilmed i en disciplin, hvor den internationale konkurrence er meget hård.”

Sportsredaktør på Jyllands-Posten Christian Thye-Petersen udtaler:
”Jeg kan helt tilslutte mig Niels Nygaards ord om et forrygende dansk sportsår - i hvert fald det bedste i en længere årrække. Det er imponerende, at vi har fået en europamester i bordtennis, der vandt 16 kampe i træk ved mesterskabet, og den første finaledeltagelse i en Grand Slam-turnering i tennis på kvindesiden og så alligevel med sindsro kan sige, at Lotte Friis fuldt fortjener æren som Årets Sportsnavn,” siger Christian Thye-Petersen.

Årets sportsnavn i de seneste ti år:
1998: Thomas Poulsen, Eskild Ebbesen, Victor Feddersen og
Thomas Ebert (roning)
1999: Camilla Martin (badminton)
2000: Kvindelandsholdet i håndbold
2001: Thomas Bjørn (golf)
2002: Tom Kristensen (motorsport)
2003: Nicki Pedersen (speedway)
2004: Eskild Ebbesen, Thomas Ebert, Thor Kristensen og
Stephan Mølvig (roning)
2005: Tom Kristensen (motorsport)
2006: Mikkel Kessler (boksning)
2007: Mads Reinholdt Rasmussen og Rasmus Quist (roning)
2008: Herrelandsholdet i håndbold


 


Cookieindstillinger