0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Rikke Møller Pedersen kåret som Danmarks Olympiske Håb

09-01-2010
Ved Sport 2009-showet i Herning Messecenter lørdag aften, den 9. januar, blev Rikke Møller Pedersen kåret af Bestseller og Team Danmark som Danmarks Olympiske Håb.

Af: 21

Prisen som Danmarks Olympiske Håb tildeles hvert år en ung og lovende dansk atlet med en positiv attitude, olympiske drømme og som har vist stort potentiale indenfor sin sport.

Blandt tre nominerede blev det svømmeren Rikke Møller Pedersen, Frem/STO95/NTC, der blev udpeget som Danmarks Olympiske Håb ved et stort sportsshow lørdag aften, den 9. januar 2010, i Herning Messecenter.

Kort om Rikke Møller Pedersen
Rikke (født 1989) har i perioden siden OL i Beijing i 2008 taget et formidabelt stort skridt direkte ind i den absolutte internationale top blandt verdens allerbedste brystsvømmere. Rikke deltog ikke ved OL i Beijing.

Rikkes udvikling de seneste 12 måneder har været unik og er meget sjælden i svømmekredse. Rikke har efter flere år som en meget talentfuld juniorsvømmer og efter tre år som seniorlandsholdssvømmer uden det afgørende gennembrud, i efteråret 2008 for alvor flyttet sit niveau.
Første lovende internationale resultater opnåede Rikke ved EM på kortbane i december 2008, hvor hun deltog i tre finaler og satte danske rekorder på alle brystsvømningsdistancer.
Konsolideringen af de lovende resultater kom for alvor ved VM på langbane i Rom i august 2009, hvor Rikke kvalificerede sig til finalen og sluttede som nummer 6 i 100 m brystsvømning.
I efteråret 2009 er Rikkes udvikling fortsat med uformindsket styrke, og har således sat flere Europarekorder på kortbane og vundet World Cup konkurrencer.

OL i London er Rikkes helt store mål, hvor Rikke drømmer om at nå en finaleplads på favoritdistancerne 100 og 200 m brystsvømning.

Bestseller-/Danmarks Olympiske Håb-prisen
Bestseller ønsker at støtte den udvalgte atlet på et både sportsligt og personligt plan. Det er derfor vigtigt for Bestseller at finde frem til den individuelle atlets behov for at kunne tilpasse støtten bedst muligt.

En del af sponsoratet består af tøj fra Bestsellers mærker, men det primære formål er at Danmarks Olympiske Håb modtager støtte på vejen mod at opfylde sine olympiske drømme.

De to øvrige nominerede til prisen var Henrik Stephansen, roning, og Janick Klausen, højdespring. 

Tillykke til Rikke Møller Pedersen med den flotte kåring.

Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger