0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nye regler for konkurrencebadedragter pr. 1. januar 2010 – endelig liste fra FINA

06-01-2010

FINA har nu offentliggjort en ny liste over godkendte konkurrencebadedragter gældende per 1. jan 2010

Af: 42

Konkurrencebadedragter må efter 1. januar 2010 for herrerne ikke gå over navlen og ej heller under knæet – kaldet ”jammers”. For damedragterne må de ikke dække nakken samt række ud over skuldrene og ej heller gå under knæet. Der må ikke være lynlås eller andet låsesystem. Det er fortsat kun tilladt at bære en badedragt/badebuks

Reglerne er beskrevet i FINA´s regler BL 8 – Swimwear  samt i GR 5 - Swimwear

Listen kan ses på FINA´s hjemmeside her. Næste opdaterede liste fra FINA kan forventes offentliggjort i august måned 2010.

Dansk Svømmeunion understreger, at konkurrencedragter som ikke findes på ovenstående positivliste fra FINA ikke kan anvendes ved stævner i Danmark.

Det skal ligeledes understreges at disse nye regler ikke er gældende for masterssvømmere, dog er reglerne gældende for ”premasters” gruppen.

For en god ordens skyld skal det klargøres, at denne positivliste kun omfatter konkurrencebadedragter. Ældre badedragter/badebukser, lavet af tekstilfibre og lignende materialer, kan fortsat anvendes, selvom de ikke fremgår af listen.
 
Bestyrelsen i Dansk Svømmeunion har per 1. januar 2010 besluttet, at annullere de specielle dragt regler som hidtil har været gældende for årgangssvømmere. Årgangssvømmere er efter denne dato omfattet af de samme regler som øvrige konkurrence svømmere.


For spørgsmål kan Jens-Christian Iversen, svømmesektionen og formand for dommerudvalget, kontaktes på e-mail: j.h.iversen@mail.dk.


 


Cookieindstillinger