0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

18
September
2021
18
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

18
September
2021
Officials
WinGrodan 2 OMG21-3734
Holbæk Svømmeklub (Aflyst)
18
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3743
Børkop Svømmehal (Aflyst)
18
September
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grunduddannelse ISG21-3435
Danhostel Store Heddinge

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

AGF Svømning får hjælp til stort integrationsprojekt fra Kronprins Frederik & Kronprinsesse Marys Fond

28-12-2009

Af: 21

AGF Svømning modtog i dag, mandag, 250.000 kroner fra Kronprins Frederik & Kronprinsesse Marys Fond i forbindelse med en reception i Århus Svømmestadion. Pengene skal bruges i forbindelse med et tre-årigt integrationsprojekt i Århus.
 
De 250.000 kroner skal bruges til implementering af flere forskellige delmål, der på hver sin måde vil være med til at styrke integrationen af mennesker med en anden etnisk herkomst end dansk særligt i bydelen Gellerup ved Århus.

Detaljeret ansøgning med flere delmål baggrund for donationen
Baggrunden for donationen i dag er en ansøgningsproces, hvor AGF Svømning, i samarbejde med Dansk Svømmeunion, har beskrevet et tre-årigt projekt for Kronprinsparret. Således har AGF Svømning udarbejdet en detaljeret målsætning for projektet, der blandt andet, i første halvdel af forløbet, vil inkludere oprettelse af særlige hold for kvinder og børn, hvor der vil blive sat fokus på vandtilvænning og begynderundervisning. Senere i forløbet er tanken at lade disse hold integrere med svømmeklubbens øvrige hold, og således på den måde langsomt lade aktive med etnisk og dansk baggrund mødes omkring det at være en del af en svømmeklub i lokalområdet.
 
Med i forløbet vil også være introduktionen af AquaChamp mærker, man kan opnå via forskellige svømmefærdigheder. Et sådant element kan være medvirkende til at give deltagerne succesoplevelser i vandet og derved en motivation i forhold til at ville opnå andre og mere krævende svømmemærker.
 
Nogle af deltagerne vil ydermere få mulighed for, senere i forløbet, at blive uddannet som livreddere og instruktører, således der både vil være ansatte med etnisk og dansk baggrund i klubben.

Via sportens universelle sprog kan man samle folk på tværs af religion og politik
Det var et veloplagt Kronprinspar, der mandag formiddag lagde vejen forbi AGF Svømning i Århus. I Kronprinsparrets begrundelse for den flotte donation, blev der blandt andet lagt vægt på AGF’s tidligere erfaringer med at bruge sporten og foreningslivet som en aktiv del af integrationsarbejdet, og at AGF således er med til at gøre en aktiv forskel i Århus.
I begrundelsen for donationen lå der samtidig et håb om, at AGF fremover vil være et foregangsbillede for andre sportsforeninger, således at man også andre steder i landet kan iværksætte projekter af samme art til gavn for integrationen.
 
Længeventet drøm i AGF Svømning bliver nu en realitet
Det var en rørt og stolt formand i AGF Svømning, Knud Jørgensen, der på vegne af klubben modtog Kronprinsparrets donation. Formanden lagde i sin takketale vægt på, at arbejdet med integration gennem sport og det danske foreningsliv, længe har indgået som en væsentlig del af AGF’s fokus, men at klubben nu, med donationen fra Kronprinsparret, får bedre mulighed for at føre de mange gode projekter ud i livet.
 
De første hold søsættes primo 2010
Det tre-årige integrationsprojekt vil allerede i foråret 2010 sættes i gang i form af oprettelse af de første hold. Det ventes dog, at der først for alvor bliver fyldt op på alle hold til august, når en ny sæson begynder.
 
Kontaktperson
For yderligere information om integrationsprojektet kan AGF Svømnings formand, Knud Jørgensen, kontaktes på telefon: 8625 8253.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion